Subtilus dalininkės Marijos Smirnovaitės žvilgsnis į Juozo Erlicko tekstus

Lapkričio 7 d. bibliotekoje vyko dailininkės Marijos Smirnovaitės iliustracijų parodos pagal geriausių Juozo Erlicko eilėraščių knygą „Bijau varlės“ atidarymas. Jos originalus ir subtilus žvilgsnis į Juozo Erlicko tekstus suteikė jiems naujų prasminių spalvų. Paroda ori ir savo lengvumu, ir brandumu, šviesi ir, kaip ir J. Erlicko eilėraščiai, kviečianti į kasdienybę žvelgti žaismingiau.


Jauna, tačiau jau pelniusi ne vieną reikšmingą apdovanojimą ir užtikrintai knygų iliustratorių elite įsitvirtinusi dailininkė papasakojo apie kūrybinį procesą, skaitė eilėraščius. Marija Smirnovaitė prisipažino, kad ją nustebino Juozo Erlicko jautrumas. Įsivaizdavo, kad bus lengvi, linksmi eilėraščiai, o iš tikro kiekvienas jų po savo lengva forma turi nepaprastą gylį.
Daug diskusijų ir juoko dovanojo mažas žaidimas – rasti Marijos Smirnovaitės iliustracijose pasislėpusius Juozo Erlicko piešinius. Pasirodė, kad tai nėra taip lengva kaip atrodė gavus užduotį, nes piešinukai iliustracijose meistriškai susiliejo.
Atrodo, kad būti geram iliustratoriui vien valdyti pieštuką – nepakanka. Reikia kitokio požiūrio, mąstymo. Reikia valdyti mintį! O parodos – puiki minties mankšta! Tad nedvejokite, ateikite, leiskitės nešami iliustracijų istorijos, o vėliau J. Erlicko knygoje ieškokite eilėraščių. Garantuojame smagias akimirkas!

Rubrikoje Kultūra: mumyse ir šalia mūsų. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *