Padėka už visuomeninį darbą seniūnaičiams, bendruomenių bei asociacijų pirmininkams – kelionė į Pamario kraštą

Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas kartu su administracija atsidėkodami už nuoširdžią visuomeninę veiklą pakvietė seniūnaičius ir bendruomenių bei asociacijų pirmininkus vykti į Pamario kraštą. Kelionės dalyvius lydėjo mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė ir Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Urbanavičienė.


Tai – kasmetinė, jau ketvirta, Savivaldybės padėkos kelionė žmonėms, neatlygintinai dirbantiems visuomenės labui.
Rusnės saloje keliautojus pasitiko vietos bendruomenės pirmininkas Saulius Bukantas ir seniūnė Dalia Drobnienė. Seniūnė trumpai papasakojo apie gyvenimo ypatumus Rusnės saloje, bendruomenės iniciatyvas gražinant savo kraštą, tradicijas, paveldą ir perspektyvas Nemuno deltoje. Ir nors kiekvieną pavasarį tirpstantis ledas sukelia Rusnės saloje didelius potvynius, kurių metu apsemiamas vienas pagrindinių patekimų į salą – kelias Šilutė–Rusnė, vietiniai labai myli savo kraštą ir yra įpratę gyventi ant vandens ir šalia vandens. Atrodo, kad rusniškių svajonė – estakada – jau įgavo realias formas ir greitai sala bus pasiekiama bet kokiu metų laiku. Rusnė yra garsi ne tik savo kraštovaizdžiu ar išlikusia senąja medine architektūra – sala pagrįstai tituluojama skaniausios rūkytos žuvies sostine.
Prienų rajono keliauninkams teko laimė pajusti vandens stichijos galią plaukiant į marias laivu „Sielis“, pasigrožėti horizonte matomomis baltomis smėlio kopomis, Ventės ragu, kormoranais, baltaisiais garniais, paragauti karštos žuvienės ir pasivaišinti Šilutės mero dovanotu rūkytu karšiu.
Vakarėjant aplankytas pajūrio žemumoje įsikūręs įspūdingas Hugo Šojaus dvaras. Įsigijęs Lėbartų dvarą, Hugo Šojus pavertė jį pavyzdiniu ūkiu ir reikšmingu šiaurinės Rytų Prūsijos dalies kultūros centru. Matydamas, kaip greitai nyksta senieji lietuvininkų amatai, tradicijos, tautosaka, jis ėmėsi rinkti lietuvininkų tautosaką, vertė ją į vokiečių kalbą. Tai pirmasis Klaipėdos krašto muziejus su H. Šojaus sukaupta vertinga etnografine medžiaga (60150 eksponatų).
Visos kelionės metu keliauninkai jautė Šilutės rajono savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio ir administracijos direktoriaus pavaduotojos Dalios Rudienės globą. Ačiū jiems už svetingumą.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *