Susitarėme susitikti dažniau…

Šių metų rugsėjis mus vėl pakvietė pavaikščioti gimnazijos laikų takais. Tą šiltą rugsėjo 14-osios šeštadienį susitikome, kad paminėtume mokyklos baigimo šešiasdešimtmetį.


Žinoma, gaila, kad iš mūsų, 53 baigusiųjų, dalyvavo tik dvylika. Vieniems sutrukdė ligos, kitiems kitos įvairios priežastys, bet džiaugiamės, jog su mumis buvo ir mokytoja – Marija Vitkauskaitė.
Visus labai sujaudino bendraklasio Algimanto Padelsko, negalėjusio atvykti dėl ligos, sveikinimas telefonu. Manau, kad ir dauguma mūsiškių bent mintimis taip pat buvo kartu.
Rinkomės prie Prienų parapijos bažnyčios. Išklausę Šv. Mišias ir nusifotografavę su monsinjoru Juozu Užupiu, patraukėme „Žiburio“ gimnazijos link. Tiesa, mes dabartiniame pastate nesimokėme. Jo statyba kaip tik buvo baigta 1959 metais, būtent tais pačiais, kai mes jau baigėme. Mūsų mokykliniai metai bėgo Vytauto gatvėje, netoli Nemuno stovinčiame mokyklos pastate.
Bet tikriausiai visai nesvarbu, kuriame pastate buvo mūsų klasė, svarbu tai, kad mes buvome dabartinės „Žiburio“ gimnazijos dalelė. Su įdomumu klausėmės mūsų laukusios gimnazijos muziejaus vedėjos Romutės Vilkienės pasakojimo, apžiūrėjome sukauptus ekspoanatus, primenančius mokyklinius laikus, visų laidų vinjetes.
Laikas neprailgo. Prisiminimai vijo vienas kitą. Atsisveikindami sutarėme rinktis dažniau, nelaukdami jubiliejinių sukakčių, nes gyvenimas be gailesčio retina mūsų gretas.
Jonas Klimas

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *