Oškit, ąžuolai, ateities kartoms

Spalio mėn. 19 dienos rytas žadėjo gražų, rudeniui nebūdingą orą. Geltonų lapų kilimas tarsi susiliejo su saulės spinduliais. Į buvusią Piliakalnio mokyklą rinkosi čia mokęsi mokiniai, mokytojai ir svečiai. Kiekvienas norėjo pasodinti savo šeimos ąžuoliuką, kurį lankys ir prižiūrės. Idėją pasodinti ąžuoliuką pasiūlė netoli Piliakalnio bendruomenės gyvenanti N. Puodžiūnienė ir jos sūnus Mindaugas. Jie padovanojo didžiausią šventės simbolį – ąžuoliukus.


Kaip visada, šventėje dalyvavo daug svečių: LR žemės ūkio ministras, Seimo narys A.Palionis, Prienų r. savivaldybės administracijos direktorė J.Zailskienė, mero pavaduotoja L.Jakinevičienė, Tarybos nariai J.Vilionis ir V.Kupstas, Šilavoto sen. seniūnė N.Pikčilingienė, kaimyninių bendruomenių pirmininkės A.Masikonienė ir D.Valaitienė. Svečiai linkėjo tolimesnės sėkmės puoselėjant lietuvybę, prasmingų idėjų organizuojant renginius.
Apie Lietuvą, didingus ąžuolus eiles deklamavo Matukas ir Kristina Tamašauskai, Vida Popierienė. Šventę pagyvino Šilavoto laisvalaikio salės folkloro ansamblio atliekamos dainos (vadovė S. Blėdienė). Prasmingi dainų žodžiai ir melodijos nuvilnijo tėviškės laukais.
Artėjo didžiausias šventės akcentas – ąžuoliukų sodinimas. Susibūrę grupelėmis svečiai ir buvę mokiniai pasodino po medelį. Sodinant ąžuolus atkuriame savo ryšį su protėviais ir stipriname šaknis su Lietuva.
Diena ėjo vakarop, tačiau šventės dalyviai dar neskubėjo skirstytis, bendravo, linksminosi skambant muzikanto Valiaus Januševičiaus atliekamoms dainoms.

Piliakalnio bendruomenės centro informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *