Birštoniečiai dalyvavo „Senjorų dienų internete 2019“ seminaruose

Spalio 21–25 dienomis projekto „Prisijungusi Lietuva“ organizatoriai antrą kartą pakvietė į respublikinę teminę akciją „Senjorų dienos internete 2019“, kurios tikslas – skatinti vyresnio amžiaus žmones drąsiai jaustis skaitmeninėje erdvėje, saugiai naudotis e. paslaugomis, nuolat tobulinti skaitmeninius įgūdžius.
Birštono viešojoje bibliotekoje (mieste ir jos padaliniuose: Birštono vienkiemyje, Nemajūnuose, Siponyse) internetines transliacijas kasdien stebėdavo maždaug po 20 žmonių.
Spalio 21 d. savaitę pradėjo bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė. Ji svetingai sutiko susirinkusiuosius, pasidžiaugė smalsiais Birštono senjorais ir paragino nepraleisti progos pagilinti kompiuterinio raštingumo bei elektroninių paslaugų žinias.
Pirmojoje internetinėje transliacijoje iš Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos (seminare „Technologijų vitaminai“) senjorai supažindinti su e. recepto nauda, informacijos apie Lietuvoje registruotus ir kompensuojamus vaistus šaltiniais.
Seminare „Pats sau gidas“ klausytojai sužinojo, kaip keliauti patogiai ir pigiai, kaip informacinių technologijų pagalba planuojamos kelionės viešuoju transportu, nuosavu automobiliu ar lėktuvu, kaip rasti viešbučius, lankytinus objektus ar pramogas.
Dalykiškame Lietuvos bankų asociacijos prezidento Manto Zalatoriaus moderuotame seminare „Bankas tavo delne“ finansų ekspertai pasidalino paprastais ir praktiškais patarimais, kaip tvarkytis su savo pinigais šiuolaikiškai, patogiai ir saugiai.
Transliacijoje „Bendravimo mados“ aptarti socialiniai tinklai, bendravimo virtualioje erdvėje privalumai ir trūkumai.
Birštono senjorai ypač džiaugėsi seminaru „Išmanusis daržas“. Jame vertingais patarimais sodininkams ir daržininkams dalinosi charizmatiškas dr. Algirdas Amšiejus, o neturintys vietos daržininkavimui sužinojo, kaip internetas, meilė daržui, sodui ir turima žemė sujungia bendruomenes.
Ačiū savaitės „Senjorų dienos internete 2019“, sumanytojams už naudingas temas ir puikius pašnekovus, pagiriamojo žodžio nusipelno ir internetinių transliacijų vedėjas, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas.
Už bendradarbiavimą dėkojame žingeidiems Birštono „Bočių“ bendrijos nariams bei kurorto Trečiojo amžiaus universiteto klausytojams. Tikimės, kad ir ateityje nemenks jų domėjimasis bibliotekos paslaugomis, renginiais. Projektas „Prisijungusi Lietuva“ tęsiasi. Turėsime dar daug progų sužinoti, pažinti, išmokti. Verta priminti ir tai, kad internetinių seminarų įrašai yra saugomi „Prisijungusi Lietuva“ svetainėje, juos galima peržiūrėti bet kada. Viliamės, jog bibliotekininkų pastangos prisideda prie to, kad virtualioje erdvėje žmonės jaustųsi drąsiau, ir kad informacinės technologijos nebaugintų, o lengvintų kiekvieno iš mūsų gyvenimą!
Projektas „Prisijungusi Lietuva“ finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.
Genovaitė Mačiūtė
Birštono viešosios
bibliotekos bibliografė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *