Mes mylim savo miestą

Birštono vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ „Skruzdėliukų“ grupės ugdytiniai dalyvauja tarptautiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų kūrybinės veiklos projekte „Mes mylim savo miestą“. Projektą organizuoja Klaipėdos lopšelis-darželis „Pingvinukas“. Projekto dalyviai: Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų mokytojai, ugdytiniai ir jų tėvai.

Dalyvavimas tarptautiniame projekte turtina ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kultūrinę, socialinę, meninę bei emocinę patirtį, supažindina ugdytinius su gimtojo miesto istorija. Aktyvina tarptautinį ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo mokytojų bendravimą ir bendradarbiavimą dalinantis gerąją patirtimi, garsinant savo šalį ir miestą.
Projektas vyko keturiais etapais. Pirmame etape reikėjo pagaminti miesto herbą, pasirenkant įvairias technikas. Mes, birštoniečiai, iš medžiagos kirpome, aplikavome herbą „Banginį“. Išsiuntėme aprašymą, kodėl mūsų miesto herbe vaizduojama mistinė žuvis.
Antro etapo metu, panaudodami įvairias technikas, turėjome sukurti miesto simbolį. Iš polistirolo iškirpome didelį vaikų mylimą „Banginuką“, kuris plaukioja upelyje prie sanatorijos „Tulpė“.
Vykdydami trečio etapo užduotis, fotografavome „Miesto simbolius“. Vaikščiojant po Birštoną ugdytiniai pasiūlė nufotografuoti: Vytauto kalną, sanatorijas, Kneipo taką, mineralinio vandens garinimo bokštą ,,Druskupis“, Kurhauzą. Noriu pasidžiaugti, kad už kiekvieną atliktą etapo dalį Klaipėdos darželis-lopšelis „Pingvinukas“ atsiųsdavo padėkos raštus ir laikraščius „OBZOR“, kuriame patalpinta informacija apie projektą „Mes mylim savo miestą“. Smagu ir džiugu, kad spaudos leidinuke yra paminėtas Birštono miestas ir Birštono vaikų lopšelis-darželis „Vyturėlis“.
Ketvirtam etapui ruošėmės kartu su grupės tėveliais. Ugdytiniai buvo aprengti karalių, dvariškių, grafų, princų, princesių viduramžių drabužiais. Neatsiliko ir ugdytinių mamos. Jos taip pat buvo apsirengusios viduramžius primenančiais drabužiais. Pristatėme karališką miestą – praėjome miesto gatvėmis, Vytauto kalno papėdėje prie Vytauto paminklo šokome senovinius šokius, klausėmės pasakos „Neregėta žuvis“.
Tarptautinio projekto organizatoriai visiems dalyviams padovanojo po kalninę pušį. „Skruzdėliukų“ grupės kalninė pušis sėkmingai prigijo darželio teritorijoje ir auga, primindama apie patirtas džiugias emocijas.
Mokytoja Danutė Adamonienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *