Vadovų rungties nugalėtoja – moteris ir kovingas žaidynių finalas

Praėjusį šeštadienį Prienuose vyko Kauno regiono savivaldybių administracijų darbuotojų ir politikų III pramoginės sporto žaidynės.
Birštono savivaldybei žaidynėse atstovavo 12 narių: Jovita Tirvienė, Angelė Žiūraitienė, Kristina Šalčiūtė, Aušra Slavinskienė, Danutė Kacevičiūtė, Vilma Klebauskienė, Vytautas Jokimas, Darius Šeškevičius, Vytautas Šeškevičius, Ervinas Marčiulionis, Helmanas Lik, Vida Gadliauskienė.
Vadovų rungtyje Birštono savivaldybės administracijos direktorė Jovita savo komandos nenuvylė – gudrumu ir greita reakcija nugalėjo varžovus vyrus ir iškovojo 1 vietą – aukso medalį. Nugalėtoja šia pergale jau nešė pirmuosius taškus į komandinį kraitį.
Įsibėgėjusiose žaidynėse prizinės vietos laimėjimas – I vieta ir dar vienas aukso medalis – atiteko mini stalo teniso ekspertei – Angelei, kuri savo spartumu ir puikia logika nugalėjo jos kelyje pasitaikiusius varžovus. III vietą mini stalo teniso vyrų rungtyje iškovojo ir Vytautas J.
Netradicinis sporto žaidimas „Bassalo“ – naujas ir linksmas judėjimo žaidimas, skirtas veiklai sporto salėje arba lauke. „Bassalo“ yra labai populiarus Šveicarijoje: jį žaidžia ir mergaitės ir berniukai, taip pat studentai. Šioje rungtyje Birštono savivaldybės komanda laimėjo II vietą – sidabro medalį. Puiki Ervino ir Helmano reakcija ir taiklumas, taip pat dalyvavusių Dariaus, Vytauto J., Jovitos, Vilmos, Danutės atkaklumas lėmė tai, kad šoklusis „Bassalo“ kamuoliukas buvo suvaldytas be didelių rūpesčių.
Linksmojo tinklinio rungtis buvo tikrai labai neįprasta. Paklodėje gaudyti varžovų per tinklą permestą kamuolį, o patiems, įtempus paklodę, jį permesti, pasirodė kiek „neįkandamas riešutėlis“ Dariui ir Kristinai. IV vieta Birštonui – plunksnos metimo rungtyje. Komandoje žaidė Aušra, Danutė, Ervinas ir Vytautas Š.Plunksna buvo labai lengva, todėl ją numesti norimu atstumu – tapo kiek sunkesniu išbandymu komandai.
Daug emocijų ir palaikymo sulaukė „Donut Hockey“ (spurgų ritulio) rungtis, kur po 3 komandos narius pasidalijusios savivaldybės turėjo sparčiai įvaryti spurgą į varžovo vartus. Čia vikrumu pasižymėjo mūsų vaikinai. Čia kolegiško solidarumo nebeliko: ši rungtis buvo nesėkminga stipriam Jonavos komandos atstovui, kuris, susigrūmęs su Birštono atstove Kristina, skaudžiai krito ant grindų, pasimaišius spurgos lazdai, ir patyrė kelio traumą. Vis dėlto ir Jonavos komandos merginos, ir Birštono savivaldybės atstovės, nešinos šaldytų ledukų maišeliais ir apgaubę varžovą beatodairišku rūpesčiu, kompensavo patirtą skausmą ir tai nesutrukdė Jonavai išsiveržti į priekį.
Komandai taškus rinko smiginio rungties žaidėjai – Angelė ir Vytautas J., sunkiausioje – irklavimo treniruokliais rungtyje – didvyriškai rungtyniavo Jovita ir Helmanas.
Po varžybų vienas po kito ant prizininkų pakylos lipo atskirų sporto šakų ir rungtynių nugalėtojai bei prizininkai. Dažnai tarp jų buvo Jonavos, Raseinių ir Birštono politikai ir darbuotojai. Susumavus visų rungčių rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtojais šiemet tapo Jonavos komanda. Birštono savivaldybės komanda užėmė IV vietą.
Kauno regiono savivaldybių administracijų darbuotojų ir politikų III sporto žaidynes organizavo ir vykdė VšĮ Kauno regiono plėtros agentūra. Žaidynių tikslas – didinti administracijų darbuotojų ir politikų fizinį aktyvumą, skatinti juos sportuoti., mankštintis, stiprinti sveikatą. Visos sporto šakos buvo pritaikytos profesionaliai nesportuojantiems, dalyvavimas nereikalavo specialaus sportinio pasirengimo.
Birštono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus informacija

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *