Lapkritį Prienuose vyks karinės pratybos

Prienų rajono savivaldybėje vyko pasitarimas, kuriame buvo aptartos artėjančios krašto apsaugos pratybos, lapkričio 15 – 17 dienomis vyksiančios Prienų mieste. Į KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2 – osios rinktinės, Šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2 – os rinktinės ir karo policijos rengiamus mokymus ketinama įtraukti įvairių įstaigų, nevyriausybinių organizacijų narius, gyventojus. Sukurtos situacijos bus sprendžiamos bendradarbiaujant Lietuvos kariuomenės, greitosios pagalbos, civilinės ir priešgaisrinės saugos, savivaldos specialistams.

Pratybų metu mieste ir jo prieigose bus imituojami kariniai veiksmai, vyks „priešiškos“, keliančios neramumus grupuotės narių sulaikymo operacija, bus naudojami garsiniai šaudmenys ir pirotechnika. Planuojamos ir dalinės gyventojų evakuacijos pratybos. Gyventojai bus kviečiami susirinkti į numatytus civilinės saugos objektus pagal civilinės saugos planus. Susibūrimų vietose jie bus vaišinami arbata ir kareiviška koše, mokomi, kaip evakuotis, kilus ekstremalioms situacijoms. Karo prievolės tarnyba pristatys Lietuvos kariuomenę, jos ginklus ir ekipuotę.

Pasitarime dalyvavo, pratybų scenarijų ir atsakomybes aptarė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, vyr. specialistas Romas Trakymas, KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2 – osios rinktinės, Alytaus VPK Prienų komisariato ir Kauno PGV Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai.

J. Zailskienė akcentavo, kad esant įtemptai tarptautinei politinei situacijai ir susiduriant su įvairiomis grėsmėmis, kurios kelia pavojų valstybei ir jos piliečiams, savivaldybėje ypač svarbu būti pasirengusiems nenumatytoms situacijoms. Administracijos direktorė taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog reikalinga apie vyksiančias pratybas informuoti kuo daugiau gyventojų, kad nekiltų panikos ir baimės. Miesto gatvėse jie matys patruliuojančius ginkluotus Lietuvos kariuomenės karius su technika, budinčius specialiųjų tarnybų ekipažus, imituojamus eismo ir kitus įvykius, „žaliuosius“ žmogeliukus, todėl tarp civilių būtina užtikrinti rimtį, paskatinti juos aktyviai įsitraukti į mokymus.

Pasitarimo dalyviai sutarė, kad pratybų sėkmė priklausys nuo pasiruošimo, visų partnerių susiklausymo ir koordinuotų veiksmų.

Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *