Proga padėkoti visiems ir kiekvienam už darbus ir bendrystę

Išlaužo seniūnijos bendruomenės šventė „Rudens kraitė“ neatsiejama nuo proginių iškilmių ir padėkos šv. Mišių Švč. Mergelės Marijos Krikščionių pagalbos bažnyčioje. Spalio 13 – ąją surengtą tradicinę rudens šventę vainikavo restauruotos Švč. Mergelės Marijos statulos sugrįžimas į parapiją, iškilmingas jos pašventinimas vietos kapinaitėse ir neeilinės pamaldos, kuriose už parapijos bendruomenę meldėsi JE Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, generalvikaras monsinjoras Gintautas Kuliešius ir parapijos klebonas dr. Vilius Sikorskas.

Bažnyčioje prasidėjusi, dėkingumu grįsta bendrystė popietę tęsėsi ir parapijos namuose vykusiame renginyje, kuriame šeimininkavo Išlaužo seniūnijos ir kaimų bendruomenės atstovai. Išlaužo krašto žmones pasveikino Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas ir Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė. Jų teigimu, šiame gražiame rajono kampelyje gyvena darbštūs ir tvarkingi žmonės, kurie nusipelno dovanų. Meras žadėjo, kad seniūnijos administracija įsikurs jaukesnėse patalpose, kuriose atsiras vietos ir kultūros darbuotojams. Savivaldybės vadovai pasidalino gera žinia ir Kaimynų gatvės gyventojams. Pasak jų, šios gatvės rekonstrukcijos projektas pateiktas Nacionalinei mokėjimo agentūrai ir labai tikėtina, kad gaus finansavimą. Išasfaltavus gatvę, įrengus šaligatvį ir apšvietimą, pagerės gyventojų susisiekimas ir saugumas.

Į šventę gausiai susirinkusiesiems koncertavo Ausmos Sakalauskaitės suburtas choras, jo vadovei seniūnas Tomas Skrupskas įteikė padėką. Pasinaudodamas proga seniūnas padėkojo ir tiems seniūnijos gyventojams, kurie savo darbais ir iniciatyvomis gražina šį kraštą. Kartu su Administracijos direktore J.Zailskiene jis įteikė padėkas gražiausių sodybų seniūnaitijose šeimininkams: Ilonai ir Ričiardui Pažėrams, Danutei ir Jonui Meškauskams, Elvyrai ir Arūnui Egliškiams, Dianai ir Pauliui Aleksandravičiams, Ramunei ir Antanui Juodsnukiams. Taip pat pagerbtas vieno iš didžiausių ir gražiausiai tvarkomų ūkių seniūnijoje savininkas Gediminas Kižys. Ūkininkui padėkota ir už nuolatinę paramą šventėms.

Susirinkusieji į bendruomenės namus galėjo pasivaišinti seniūno sriuba ir kitomis vaišėmis iš rudens kraitės, pasiklausyti Roberto ir grupės atliekamų dainų, daugiau sužinojo apie Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos vykdomą projektą „Prisijungusi Lietuva“, galėjo pasikonsultuoti sveikatingumo klausimais su Prienų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistėmis.

Gyvenimo“ informacija

Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *