Naugarduke – apie bendrus projektus

Tarptautinis bendradarbiavimas yra viena iš savivaldybių veiklos sričių. Prienų r. savivaldybė bendradarbiauja su įvairių šalių miestais. Naugarduko rajonas (Baltarusija) – vienas iš seniausių bendradarbiavimo partnerių, su kuriuo partnerystės ryšiai tęsiasi 12 metų.
Spalio 4–6 d. Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Tarybos narė Angelė Mickienė lankėsi miesto partnerio Naugarduko (Baltarusija) paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose 975–ųjų metinių šventiniuose renginiuose.
Savivaldybės meras A.Vaicekauskas perdavė Naugarduko vykdomojo komiteto pirmininkui Sergejui Fedčenko ir Naugarduko žmonėms linkėjimus nuo Prienų krašto žmonių, pasidžiaugė ilgamete draugyste, palinkėjo ir toliau bendradarbiauti, kartu įgyvendinti projektus.
Į Naugarduką vyko ir Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro kapela „Temela“ (vadovas Mindaugas Bartusevičius). Žiūrovai audringai palaikė mūsų kapelą ir dėkojo už puikų pasirodymą.
Prienų delegacija dalyvavo atidarant naujai pastatytus miesto vartus, naują skverą bei atnaujintą socialinių paslaugų centrą. Su socialiniais darbuotojais kalbėta apie Baltarusijoje teikiamas paslaugas bei galimybę jiems atvykti į Prienus pasisemti patirties. Baltarusiai pristatė Naugarduko agrarinio koledžo veiklas. Taip pat aptartos galimybės rengti bendrus atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimo projektus.
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *