Birštono „Šilagėlei“ – 20

„Birštonas – tavo istorijos harmonija“ – tokiu šūkiu į kurortą pailsėti svečius kviečia Birštonas. Nors šiuo metu kurorte klesti sveikatos turizmas, gilias sveikatingumo tradicijas puoselėja ir patys gyventojai. Iš pradžių birštoniškiai sveiką gyvenimo būdą propagavo pavieniui ar draugų būreliuose, tačiau besiplečiant bendraminčių ratui, 1999 m. susibūrė į sveikatingumo klubą „Šilagėlė“. Šiemet klubas švenčia 20-ties metų jubiliejų, kurį kartu su bendraminčiais spalio 5 dieną paminėjo Birštono kurhauze.

Renginio pradžioje susirinkusiuosius sveikino klubo prezidentas Vytautas Gedminas, kuris trumpai pristatė „Šilagėlės“ veiklą bei tradicijas, puoselėjamas ir šaltomis žiemomis, ir karštomis vasaromis, nes, kaip teigė klubo prezidentas, sveikuoliams oras nesvarbus. V. Gedminas džiaugėsi klubo pasiekimais bei gausiu narių skaičiumi, tačiau nepamiršo ir tų, kurie prieš 20 metų pradėjo rašyti reikšmingą klubo istoriją. Šiuo metu į klubo veiklą įsitraukę 71 narys, tarp kurių trylika „Šilagėlės“ pradininkų.
Nors šioje bendruomenėje kiekvienas narys yra svarbus, iškilmingoje dvidešimtmečio šventėje buvo apdovanoti aktyviausi klubo nariai: Aldona Žaliauskienė, Kazys Lukošius, Stasė Viningienė Stasė Asipavičienė, Anelė Garškova, Zita Šveinauskienė, Zita Grigonytė, Birutė Karanauskaitė, Laura Makštutienė, Onutė Packevičienė, Vytautas Šeškevičius, Genutė Vaitkuvienė, Svetlana Batutis, Greta Gedminaitė, Tautvydas Galinis, Nijolė Raiskienė, Algimanta Gedminienė, Jonas Vytautas Gluoksnis, Gytis Griušelionis, Vytas Vaitkevičius. Taip pat pasveikintos ir „Šilagėlės“ veikloje dalyvaujančios šeimos, puoselėjančios aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą bei perduodančios sveikatingumo tradicijas ateitiems kartoms.
Garbingo jubiliejaus proga šilagėliečius sveikino žemės ūkio ministras, Seimo narys Andrius Palionis ir jo padėjėja Valė Petkevičienė, Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys, administracijos direktorė Jovita Tirvienė bei „Šilagėlės“ bičiuliai iš kitų miestų ir Birštono nevyriausybinių organizacijų.
Ugdyti sveiką ir harmoningą žmogų, propaguoti ir įgyvendinti sveiko gyvenimo būdo idealus, padėti skleistis ir vystytis žmogaus galimybėms – tokius tikslus išsikėlęs sveikatingumo klubas „Šilagėlė“. Nors šis klubas gali pasigirti pergalėmis ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, bene didžiausias laimėjimas yra šis dvidešimtmetis, kuris liudija, jog Birštonas ne tik kalba apie harmoniją, bet ir tuo gyvena.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *