Prienų pareigūnai minėjo Angelų sargų dieną

Spalio 2-ąją Prienų rajono policijos komisariatas minėjo Angelų sargų dieną. Policijos profesinės šventės proga rajono pareigūnų pasveikinti atvyko Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Virginijus Jaruševičius, Kauno apygardos probacijos tarnybos atstovai, Prienų rajono savivaldybės vicemerė Loreta Jakinevičienė, administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, administracijos direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius, mero patarėja Agnė Dargužienė ir Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro darbuotojos.
Viršininko pavaduotojas Virginijus Jaruševičius ir Prienų rajono policijos komisariato komisaras Andrius Rupeikis džiaugėsi atgimstančiu visuomenės pasitikėjimu pareigūnais ir pasikeitusiu požiūriu, jog policininkas – tai ne budelis ar skriaudėjas, o žmonių pagalbininkas ir sargas. Šventės metu V. Jaruševičius ir A. Rupeikis II laipsnio pasižymėjimo ženklą už nepriekaištingą tarnybą įteikė Prienų r. PK veiklos skyriaus vyriausiajai tyrėjai Inai Raškevičienei, o už pavyzdingą tarnybą padėkos raštu apdovanota inspektorė Birutė Endziulytė.
Tradiciškai pareigūnus sveikino Prienų r. savivaldybės atstovai, kurie įteikė padėkas labiausiai nusipelniusiems pareigūnams. Už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybinių pareigų atlikimą, formuojant saugią aplinką rajone ir užtikrinant Prienų krašto saugumą, padėkota Veiklos skyriaus tyrėjams Rositai Dastikienei ir Kęstučiui Lodai, vyriausiesiems patruliams Laurynui Jaruševičiui, Rimvydui Okulič-Kazarinui ir Linui Randamanskui.
Prie sveikinimų prisidėjo ir Prienų r. policijos partneriai iš Prienų rajono socialinių paslaugų centro, dėkoję Inai Raškevičienei ir Dariui Adomynui, bei Kauno probacijos tarnybos atstovės.
Andrius Rupeikis džiaugėsi pirmąja policijos diena Prienuose, kolektyvo darbu ir jų pastangomis. Komisaras linkėjo sveikatos, santarvės ir susitelkimo ne tik patiems pareigūnams, bet ir jų šeimoms, nes, A. Rupeikio teigimu, būti pareigūno antrąja puse taip pat yra nelengvas iššūkis.
Angelų sargų dieną Prienų r. policijos komisariate minėjo ir į pensiją išėję pareigūnai. Vos tik įžengus pro duris pareigūnus sveikino dar tebedirbantys policijos komisariato darbuotojai, atgaivindami nostalgiškus prisiminimus.
Veteranai susitiko su dabartiniu komisaru A. Rupeikiu, dalinosi patirtimi ir domėjosi dabartine sistema. Buvę pareigūnai stebėjosi modernizuota darbo tvarka, kai viskas rašoma ir saugoma kompiuteriuose, tačiau komisaras pastebėjo, jog per ilgą laiką pasikeitė ne tik darbo metodai ar priemonės, bet ir pareigūnų bei visuomenės požiūris vienų į kitus.
Nemažai kas pasikeitė per paskutinius penkerius metus, o ką jau kalbėti apie praėjusius 10 ar daugiau metų, tačiau bene labiausiai veteranams buvo įdomu sužinoti, kaip dabar atrodo jų darbo vieta – pats policijos komisariatas. Todėl komisaras surengė trumpą ekskursiją po komisariatą, kuri leido buvusiems pareigūnams paklaidžioti po tas vietas, kuriose praleista daug darbo valandų ir paliktos vienos iš sunkiausių nelengvo darbo akimirkų.

Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Teisėsauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *