„…kaip geri kaimynai ar giminės“

Kasmet spalio 9-ąją minima Pasaulinė pašto diena. Šią dieną 1874 metais Šveicarijos sostinėje Berne buvo įkurta Pasaulinė pašto sąjunga, o 1969 metais Japonijos sostinėje Tokijuje vykusiame Pasauliniame pašto sąjungos kongrese spalio 9–oji paskelbta Pasauline pašto diena.

Buvusi Vyšniūnų pašto viršininkė Aušra Petraškienė, tapusi mobilia laiškininke, dabar pasiekia ir atokiausių Stakliškių seniūnijos kaimų gyventojus.

Nuo senų laikų paštas žmonėms buvo labai reikalingas, nes kaipgi kitaip, jei ne paštu, buvo galima pranešti ar gauti svarbią žinią. Ir nors pašto karietomis vežami laiškai, siuntos ar telegrafu perduodamos telegramos šiandien jau tapo istorija, tačiau ir dabar, naujausių elektroninių technologijų amžiuje, paštas ne mažiau svarbus. Ir ne tik todėl, kad žmonės ranka dar teberašo laiškus, išsakydami daug šiltesnius jausmus nei kompiuteriniu tekstu, kad gauna ir patys siunčia siuntinius užsienyje gyvenantiems artimiesiems, kad ir turėdami galimybę skaityti internetu, prenumeruoja „gyvus“ laikraščius, – bet ir dėl laiškanešių, kurių jie laukia ir kurie jiems neretai tampa artimi – kaip geri kaimynai ar giminės. Tokie, kokie esate ir Jūs, mūsų krašto – Balbieriškio, Birštono, Jiezno, Prienų ir Veiverių paštų darbuotojai. Šiandien Jūsų yra 45, tarp jų – septyniolika laiškanešių ir aštuoni mobilūs laiškininkai, aptarnaujantys tas rajono teritorijas, kuriose neliko paštų.
Savo nuoširdžiu ir sąžiningu darbu įgiję žmonių pasitikėjimą ir pagarbą, Jūs visada buvote ir esate laukiami kiekvienoje sodyboje, kiekvienuose namuose, į kuriuos atnešate ne tik žinias, pensiją, laukiamą dovaną ar reikiamą prekę, bet ir dalelę savo širdies šilumos, stiprindami žmonių tarpusavio bendravimą, tiesdami tarp jų tvirtus ryšio tiltus.

Sveikindami Pasaulinės pašto dienos proga dėkojame Jums už tai, kad daugelį metų esate patikimi mūsų partneriai, kurių dėka „Gyvenimas“ pasiekia skaitytojus. Tegul Jūsų kelias būna tiesus, visos permainų kliūtys įveikiamos, visos svajonės – įgyvendinamos.
„Gyvenimo“ redakcija

Rubrikoje Redakcijos skiltis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *