Rudens spalvas plovęs lietus nuotaikos nesugadino…

Rugsėjo 28 d. Prienų sporto arenos teritorijoje vykusios Prienų krašto mugės ir sporto šventės „Rudens spalvos“ programa buvo tokia gausi ir įvairi, kad joje kiekvienas, net ir išrankiausias, dalyvis būtų radęs sau užsiėmimą pagal pomėgį. Buvo dėtos didelės pastangos, sutelktos visos pajėgos, kad šventė įvyktų, būtų įdomi ir gausiai lankoma. Bet… Prienams nepasisekė su oru. Įsismarkavęs lietus atbaidė ne tik potencialius prekeivius, bet ir žiūrovus. Visgi šventėje veiksmo ir geros nuotaikos netrūko.

Šventės dalyviai, susirinkę iš seniūnijų, bendruomenių, klubų, įvairių įstaigų, taškė balas, vieni įsitraukė į įvairias sportines rungtis, kiti statė ir puošė palapines, kuriose pristatė kulinarinio paveldo ir netradicinius patiekalus iš bulvių. Gardžiausio patiekalo konkurse dalyvavo 18 dalyvių – šeimininkių ir komandų, jų paruoštus bulvinius skanėstus ragavo ir vertino komisija.
Cepelinai ir pyragėliai su įvairiausiais įdarais, kokorai, tarkė, kugelis su kiaulės koja, pyragai, saldainiai ir net tortas – tiek daug visko buvo patiekta iš lietuviams tokių įprastų bulvių. Prienų rajono šeimininkės pasirodė besančios itin išradingos. Konkurso nugalėtojomis pripažintos Alytaus profesinio rengimo centro moksleivės Raimonda Salyklytė ir Giedrė Geraldauskaitė, joms įteiktas mero diplomas ir 100 eurų vertės čekis.
Paskatinamieji prizai skirti Nijolei Lukoševičienei iš Daukšiagirės dvaro menės, Jiezno seniūnijos ir LSDP Prienų skyriaus komandoms. Už gardžiausią patiekalą iš bulvių apdovanota Dvariuko bendruomenė (pirmininkė Gražina Bendinskienė), visiems konkurso dalyviams įteiktos mero padėkos ir virtuvėje praversiančios dovanos.
Į šventę buvo pakviesti ir apdovanoti konkurso „Tapkime žydinčia savivaldybe“ nugalėtojai, beveik dvidešimties gražiausiai seniūnijose ir mieste tvarkomų sodybų, pastatų šeimininkai. Padėkos raštus ir lenteles su užrašais „Gražiausia sodyba 2019“ bei „Gražiausiai tvarkoma įmonė 2019“ jiems įteikė meras Alvydas Vaicekauskas.
Prienų visuomenės sveikatos biuro paskelbtame konkurse dalyvavo penkios rajono įstaigos bei įmonės, Sveikiausia bendruomene pripažintas Šilavoto pagrindinės mokyklos kolektyvas, padėkos už sveikos gyvensenos propagavimą įteiktos „Saulutės“ lopšelio-darželio ir Socialinių paslaugų centro kolektyvams. Šio konkurso laimėtojams piniginius prizus ir atminimo dovanėles įteikė Visuomenės sveikatos biuro direktorė Ilona Lenčiauskienė su meru.
Šventės metu atskiroje palapinėje vyko biuro sveikatinimo akcija „Sveikata – brangiausias turtas“. Tuo, kad sveikata neatsiejama nuo sveikos ir aktyvios gyvensenos, savo pavyzdžiu bandė įrodyti beveik 300 futbolo, krepšinio, teniso ir stalo teniso, smiginio, irklavimo (konceptas), pulo ir kitų sportinių varžybų dalyvių. Kiekvienos sporto šakos nugalėtojai ir prizininkai buvo įvertinti medaliais ir taurėmis. Sportiniu azartu bene labiausiai išsiskyrė futbolininkai, stadione vaikęsi kamuolį ir per lietų.
Į savo palapinę dalyvius kvietė ir prieš metus susikūrusios WRPF Lietuva jėgos trikovės federacijos atstovai, reklamavę lapkričio 24 dieną Prienų arenoje pirmą kartą vyksiantį WRPF Lietuvos čempionatą, kurio metu stipruoliai savo jėgas išmėgins trijose rungtyse. Organizatorių teigimu, renginys žiūrovams bus nemokamas.
Šventėje mokomąsias programas pristatė, sriuba, arbata ir kitais patiekalais vaišino Alytaus profesinio rengimo centro moksleiviai ir mokytojai. Išreikšti savo nuomonę kvietė iniciatyvos „Laimingas Prienų kraštas“ savanoriai; edukacinėmis programomis, netradicinėmis užimtumo formomis domino Prienų krašto muziejaus ir Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos darbuotojai.
Kai jau viskas buvo apžiūrėta, išragauta, dalyviai apdovanoti, riestainių įsigyta, atėjo metas Respublikinio folkloro kolektyvų festivalio „Tėvelio dvarely“ baigiamajam koncertui, kurį vedė Lietuvos žurnalistė, etnologė, tautosakininkė Gražina Kadžytė. Prienuose dvi dienas vykęs festivalis sukvietė vaikų, jaunimo bei suaugusiųjų folkloro ansamblius iš Kauno, Jonavos, Kaišiadorių, Skriaudžių, Jiezno, Birštono, Kuršėnų ir Prienų.
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *