Paminėjo dvidešimties metų jubiliejų

Kartais žmonės sako, kad jaunystė praskrieja taip greitai, jog nespėjame jos pasivyti. Kai kurie iš jų mano, jog jauni esame tol, kol gyvenime dar likę pirmų kartų, tačiau iš tiesų jaunystė – tai visai ne amžiaus rodiklis, o sielos būsena. Jei kas ir bandytų paprieštarauti brandžios jaunystės džiaugsmui – tai tikrai ne Birštono „Bočių“ bendruomenė, kuri praėjusį antradienį minėjo 20-ties metų jubiliejų.


Į gražią šventę Birštono kultūros centre atvyko gausus būrys bičiulių iš visos Lietuvos: Varėnos, Marijampolės, Kaišiadorių ir Jonavos. Gražus sutapimas, jog spalio 1-oji – tai Tarptautinė senjorų ir muzikos diena, todėl simboliškai svečiai jubiliatams dovanojo ne tik gėles, bet ir nuoširdžius žodžius, skambias dainas ir eiles. Tiesa, svetingi šeimininkai taip pat nesnaudė ir susirinkusiuosius nudžiugino dainomis, kurias atliko Birštono bočių choras „Sidabrinė gija“.
„20 metų gyvenime – tai tik pati jaunystė, o mums, senjorams, tai brandumu pažymėtos taikos jaunystė. Mūsų brandus patyrimas buvo patikimas žibintas kelyje į prasmingą jubiliejų, o dvi-dešimtmečio žingsniai mus subrandino didelei šventei“, – pasakojo renginio vedėjai Aldona Milda Valatkienė ir Leonas Barutis.
Į dvidešimtmečio jubiliejų auksinio rudenio taku atvyko ir garbūs svečiai: Seimo narys Andrius Palionis ir jo padėjėja Valė Petkevičienė, Lietuvos pensininkų sąjungos valdybos narys Donatas Papaurėlis, Birštono savivaldybės vicemeras Vytas Kederys ir administracijos direktorė Jovita Tirvienė. Sveikinimo žodžius tarė ir nevyriausybinių organizacijų atstovai bei kiti svečiai. Visi, kaip susitarę, bočiams linkėjo sveikatos, energijos ir dar daug gražių akimirkų.
Renginio metu padėkota aktyviems bei savo veikla visuomenėje nusipelniusiems bočiams, kurių yra toks didelis būrys, jog sunku visus ir beišvardinti. Visgi bene daugiausia kartų nuoširdus ačiū ištartas Birštono „Bočių“ pirmininkei Julijai Barutienei, kuri telkia senjorus bendrai ir prasmingai veiklai. Charizmos nestokojanti J. Barutienė ir šio jubiliejaus metu kiekvieną svečią pasitiko su plačia šypsena ir neišblėstančiu nuoširdumu.
Birštono „Bočiai“ šiuo metu subūrę daugiau nei 150 narių, puoselėjančių amžinąsias vertybes. Organizacijos nariai ne tik užsiima savišvieta, bet ir propaguoja aktyvų gyvenimo būdą: keliauja, dainuoja, organizuoja įvairius renginius, talkas ir užsiima kitomis sau ir visuomenei prasmingomis veiklomis. Ir kas gi galėtų pasakyti, jog tai ne auksinė jaunystė?.. Belieka tik palinkėti, kad su metais atsidavimas savo veiklai neišblėstų ir bočiai su dainomis bei šokiais atšvęstų dar ne vieną organizacijos jubiliejų.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *