Užsienio šalių ambasadoriams pristatytas Birštonas: „Sužavėjo, būtinai sugrįšime!“

Rugsėjo 19 dieną Birštone vyko regioninė Vilniuje reziduojančių užsienio valstybių diplomatinių atstovybių vadovų išvyka, kurią organizavo LR užsienio reikalų ministerija kartu su Birštono savivaldybe ir Birštono turizmo informacijos centru.


Ambasadorių regioninės išvykos „Birštonas – mineralinių vandenų kurortas“ metu Kurhauze vyko Birštono kurorto pristatymas. Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė svečiams ir jų antrosioms pusėms pristatė Birštono kurortą, istoriją, unikalumą, sveikatinimo ir SPA paslaugas. Administracijos direktorė Jovita Tirvienė pasidalino mintimis apie Savivaldybės investicinę aplinką, įgyvendintus strateginius projektus, verslo galimybes. Turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė svečius supažindino su sveikatos, medicinos, konferenciniu turizmu, kultūros ir gastronominėmis tradicijomis Birštono kurorte. Taip pat vyko „Birštono mineraliniai vandenys ir KO“ produkcijos – mineralinio vandens „Vytautas“, „Birutė“ ir „Akvilė“ – pristatymas.
Kaip teigė gerb. apaštalinis nuncijus, Vatikano ambasadorius, arkivyskupas Petar Rajič, „Esame sužavėti Birštono kurortu, unikalia gamta, čia teikiamomis profesionaliomis sveikatinimo paslaugomis. Būtinai čia sugrįšime, pakviesime atvykti ir svečius, kartu inicijuoti tarptautinius renginius.“
Po prezentacijų dalyviai apžiūrėjo Birštono senamiestį, aplankė Kneipo sodą, Birutės vilą. „Vytauto Mineral SPA“ namuose svečiams buvo pristatytos čia teikiamos medicinos ir SPA paslaugos, Birštono gastro turizmas. Išvyka buvo tęsiama aplankant Nemajūnuose esančią medinę neogotikinio stiliaus Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus bažnyčią, kurioje galėjo pamatyti unikalų XIX a. tautodailės kūrinį – iš 64 jaunamarčių juostų surištą kilimą.
Grįždami į Vilnių, diplomatinių atstovybių vadovai užsuko į Trakus. Čia išgirdo ilgiau kaip 600 metų Lietuvoje gyvenančios karaimų bendruomenės istoriją ir aplankė jų šventovę – kenesą.
Dar kartą dėkojame URM Valstybinio ir diplomatinio Protokolo departamento atstovams ir gerb. Ambasadoriams už šį malonų vizitą, visuomet laukiame sugrįžtant į Birštoną!
Birštono savivaldybės informacija 

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *