Kasmet didėjantis birštoniečių skaičius Sveikatinimo stovykloje: renginio organizatoriai žada nesustoti ir toliau bendradarbiauti

Trečius metus iš eilės Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras kvietė Birštono miesto gyventojus į Sveikatingumo stovyklą’2019. Norą skirti dvi stovyklos dienas sveikatos stiprinimui išreiškė per 60 Birštono miesto gyventojų.

Vieni iš Sveikatingumo stovyklos organizatorių: (iš dešinės)Birštono savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė, Kauno r. VSB visuomenės sveikatos specialistė Rasa Žičkuvienė, treneriai Ineta Birsenienė ir Tautvydas Antanaitis.

Rugsėjo 20 dienos popietę viešbutyje „Royal SPA Residence“ rinkosi ir stovyklautojai, ir juos pasveikinti atvykę svečiai. Sveikatingumo stovyklos pradžią, besididžiuodama Birštono savivaldybės gyventojų didėjančia vidutine gyvenimo trukme, paskelbė Birštono savivaldybės gydytoja Eglė Grinevičienė. Ji džiaugėsi gyventojų aktyvumu, domėjimusi sveikatos gerinimo galimybėmis, tačiau konstatavo faktą, jog Birštono savivaldybėje, kaip ir visoje Lietuvoje, yra itin didelis sergamumas cukrinio diabeto bei širdies kraujagyslių ligomis. Ne paslaptis, kad fizinis aktyvumas, tinkamai subalansuota mityba bei gera psichinė sveikata yra svarbiausi sveikos gyvensenos komponentai, siekiant išvengti šių lėtinių neinfekcinių ligų. Būtent šiuos tris sveikatos elementus stovyklautojai turėjo galimybę stiprinti savaitgalį vykusioje stovykloje.

Šiaurietiško ėjimo žygio dalyviai Birštono apžvalgos bokšte.

Renginio dalyviams ištvermės veiklose ir geros sveikatos linkėjo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Merė žavėjosi gyventojų domėjimusi stovykla ir linkėjo išlaikyti tokias gausias gretas visose sveikatinimo veiklose. VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas Dainius Kryžanauskas dalyvius supažindino ne tik su atsinaujinusiu bei paslaugų spektrą išplėtusiu centru, bet ir šmaikštavo, kad, pasibaigus savaitgaliui, birštoniečiai stebins šeimos gydytojus ne ligų gausa, bet konsultacijomis sveikatingumo klausimais.
Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys renginio dalyviams pristatė stovyklos programą ir kvietė kiekvieną iš jų aktyviai dalyvauti visuose stovyklos užsiėmimuose.

Sveikatingumo stovyklos dalyviai su treneriais.

Šiemet sveikatingumo veikla pasižymėjo itin gausia programa: sveikos gyvensenos paskaitos, atsipalaidavimo technikų bei sąmoningo kvėpavimo mokymai, gongų terapija, joga, šiaurietiško ėjimo žygis, zumba, žemo intensyvumo fizinių pratimų užsiėmimai bei „Nirvana fitness“.
Renginio organizatoriai susirinkusiesiems žadėjo nesustoti ir kitais metais gyventojus pakviesti į atsinaujinusią bei gausių veiklų kupiną sveikatingumo stovyklą.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *