Vasaros iššūkio pabaigtuvių šventė

Birštono viešojoje bibliotekoje šiemet Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojamą „Skaitymo iššūkį“ priėmė daugiau nei dvigubai daugiau birštoniečių ir miesto svečių nei praėjusiais metais – 109 skaitytojai. Jie pasiryžo perskaityti 5 knygas: geltonu viršeliu, lietuvių autoriaus, knygą apie keliones, bibliotekininko rekomenduotą ir knygą, kurios pavadinimas prasideda ta pačia raide, kaip ir skaitytojo vardas. Šį iššūkį įveikė 69 vaikai ir suaugusieji. Taipogi dvigubai daugiau nei pernai.

.

Šia proga Vaikų ir jaunimo aptarnavimo skyriuje rugsėjo 12 d. popietę vyko „Skaitymo iššūkio“ uždarymo šventė vaikams. Džiugu, kad kai kurie vaikai iššūkį įveikė ir po du kartus. Aptariant vasaros skaitymus, dauguma sakė, kad jiems mieliausia skaityti namuose, kad labai įdomu buvo keliauti laiku pas Rivą arba per 80 dienų apkeliauti visą pasaulį. O įdomiausia buvo ieškoti knygos, kurios pavadinimas prasideda skaitančiojo vardo raide.
Visi startavusieji varžytuvėse apdovanoti diplomais, o iššūkį įveikusieji – ir praktiškais knygų skirtukais su lipniais lapeliais, tačiau didžiausia dovana kiekvienam, dalyvavusiam iššūkyje ir perskaičiusiam bent vieną knygą, yra būtent atmintyje išlikusi knygos istorija. Gal šiandien ji atrodo nieko nereiškianti, bet vieną dieną iškils atmintyje ir padės užmegzti draugystę, išspręsti problemą ar suteiks stiprybės. O gal…
Birštono viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *