Prienų meno mokykla mokslo metus pradėjo įkurtuvėmis

Rugsėjo 9 d. linksmomis spalvomis nudažytas buvusios Nemuno pradinės mokyklos pastatas Kauno gatvėje šventė savo atgimimą, o Prienų meno mokyklos bendruomenė – įkurtuves viename iš jo korpusų. Renovuoto pastato vidiniame kieme vėl suskambo muzika ir dainos – Meno mokyklos mokiniai ir mokytojai gausiai susirinkusiems svečiams šia proga dovanojo nuotaikingą koncertą.

Sveikina būsimi kaimynai iš „Saulutės“ lopšelio-darželio.

Meno mokyklos bendruomenę su daug žadančia naujų mokslo metų pradžia erdviose patalpose sveikino Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, jos pavaduotojas Algis Marcinkevičius, vicemerė Loreta Jakinevičienė, Švietimo skyriaus

Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė ir laikinai einanti pareigas Meno mokyklos direktorė Lina Bendoraitienė.

vedėjas Rimvydas Zailskas, Investicijų skyriaus vedėja Vaida Stasytienė, Prienų KLC, Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos, Socialinių paslaugų centro, „Saulutės“ lopšelio-darželio vadovai ir atstovai, tėveliai.

L. Bendoraitienė, kreipdamasi į visus susirinkusiuosius, pasidžiaugė ypatinga proga ir patikino, kad buvęs apleistas pastatas su Meno mokyklos įsikūrimu vėl atgaus buvusią gyvybę – jame skambės muzika ir dainos, vyks kūrybiniai procesai. Laikinoji įstaigos vadovė už šias galimybes, sėkmingai įgyvendintą projektą dėkojo Prienų rajono savivaldybės, Administracijos, Švietimo, Investicijų, Statybų ir ekonominės plėtros skyrių vadovams bei specialistams, darbų rangovės UAB „Rūdupis“, fasado apdailos darbus vykdžiusios UAB „Fasida“, baldus pagaminusios UAB „ESD Baldai“ vadovams ir darbuotojams, visiems, įsiklausiusiems į kolektyvo pageidavimus ir dėjusiems pastangas, kad mokykloje būtų sukurta estetiška ir jauki aplinka, o mokytojams ir mokiniams būtų gera dirbti ir kurti.
Prie sklandesnio įsikūrimo nuoširdžiai prisidėjo ir Meno mokyklos kolektyvas, administracija, tėveliai, kurie nepagailėjo savo brangaus laiko ir padirbėjo atostogų metu bei savaitgaliais. Mokykla įsikūrė viename pastato korpuse, vaikų lopšelio-darželio „Saulutė“ kaimynystėje, o šiam persikėlus į šiuo metu dar remontuojamus kitus korpusus, abiejų įstaigų bendruomenės dalinsis viena sale ir žaliosiomis erdvėmis. Atskiruose pastato korpusuose įrengti keltuvai neįgaliesiems.

Šventinio koncerto akimirka.

Dailės klasėje

Šiais mokslo metais Prienų meno mokykla kviečia vaikus ir suaugusiuosius mokytis skambinti fortepijonu, skambinti gitara, griežti smuiku, pūsti klarnetą, triūbą, saksofoną, groti liaudiškais instrumentais, akordeonu, mokytis dainavimo, dailės ir fotografijos.
„Gyvenimo“ informacija
Dalės Lazauskienės nuotraukos

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *