„Lik sveika, vasara“

Vasara vaikams – tai ypatingas metas, kai šie gali pailsėti nuo namų darbų, ankstyvo kėlimosi į pamokas ir pasidžiaugti saulės spinduliais. Deja, trys mėnesiai prabėga, kaip diena, ir vaikus vėl pakviečia mokyklos skambutis. Prienų rajono socialinių paslaugų centre vyko vasaros uždarymo šventė „Lik sveika, vasara!“, kurioje dalyvavo Vaikų dienos centro „Pienės pūkas“ lankytojai ir jų mamytės.

Pagrindinis šventės tikslas – stiprinti vaikų tarpusavio santykius per bendrą veiklą ir patyrimus, todėl renginio metu mažieji galėjo sudalyvauti įvairiose vaikiškose veiklose – nuo vėjo gaudymo su muilo burbulais iki įdomiausių knygų kampelio.
Susirinkusiuosius sveikino Prienų r. socialinių paslaugų centro „Pienės pūkas“ projekto vadovė E.Zaščiurinskienė ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Eglė Uleckienė, linkėjusios vaikams, kad ruduo atneštų norą sužinoti, pamatyti ir išgirsti. Linksmą nuotaiką ir skambias dainas dovanojo Gabija Stankevičiūtė ir Vytautė Radzevičiūtė. Renginį vedė Rita Bagdonavičiūtė ir Dileta Navikauskienė.
Bene pagrindinis renginio akcentas – tradicinės varžybos „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“, kurių metu vaikai iš skirtingų seniūnijų varžėsi sportinėse estafetėse. Nors rungčių metu dalyviai degė noru savo drąsa ir vikrumu nugalėti priešininkus, tačiau jie taip pat pademonstravo gebėjimą dirbti komandoje, draugystę ir savitarpio pagalbą. Po atkaklios kovos išaiškėjo ir nugalėtojai: šių metų drąsiausia, stipriausia ir vikriausia tapo Jiezno komanda, antrąją vietą iškovojo Naujoji Ūta, trečiąją – Išlaužas, o ketvirta vieta atiteko Prienų vaikų dienos centro komandai, tačiau svarbiausia yra tai, kad pasiektas tikslas – vaikai spinduliavo gera nuotaika ir puikiai dirbo komandose.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *