Mokslo metų pradžiai – nacionalinė akcija „Dviese saugiau“

Prasidedant mokslo metams, rugsėjo 2–13 dienomis, Lietuvoje vyks nacionalinė akcija „Dviese saugiau“, kurios metu vyresniųjų klasių mokiniai padės mažiesiems mokinukams saugiai pereiti gatvę, primins svarbiausias kelių eismo taisykles ir atkreips dėmesį į jaunųjų eismo dalyvių drausmingumą. Visas šalies mokyklas jungtis prie šios akcijos kviečia Susisiekimo ministerija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos.

„Rugsėjo pradžia – ir džiugus, ir įtemptas metas. Prie savo kelio į mokyklą dar tik pratinasi pirmokai, kiti po vasaros atostogų į mokslus grįžę vaikai dažnai tebegyvena džiugiais prisiminimais ir būna primiršę, kaip saugiai elgtis gatvėje ar kelyje, o tai gali tapti skaudžių nelaimių priežastimi. Tikimės, kad akcijos „Dviese saugiau“ metu kiekvieno vyresniųjų klasių mokinio dėmesys pradinukui, globa ir pagalba kartu pereinant gatvę suteiks mažiesiems daugiau saugumo ir padės įtvirtinti saugaus elgesio gatvėje žinias“, – sakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.
Vyresniųjų klasių mokiniai kviečiami parodyti pradinukams asmeninį dėmesį, pavyzdį ir suteikti naudingų patarimų, kaip saugiai pereiti gatvę, taisyklingai dėvėti atšvaitus. Tai leis mažiesiems pasikartoti primirštas žinias, atkreips mokinukų dėmesį į gatvėje tykančius pavojus ir būdus jų išvengti.
„Darželiuose ir mokyklose vaikai mokosi saugaus eismo, lankosi specialiai įrengtų saugaus eismo klasių užsiėmimuose, tačiau mokslo metų pradžia būna kupina jaudulio ir susitikimo su draugais džiaugsmo, todėl reikia ypatingo atidumo ir vyresniųjų pagalbos. Padėdami kitiems vaikai tobulina ir socialinius – bendravimo, bendradarbiavimo – įgūdžius, kurie ne mažiau svarbūs nei žinios“, – kalbėjo švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
„Visi mes esame eismo dalyviai. Vieni turime didesnę patirtį dalyvaudami eisme, kiti – mažesnę. Ši akcija yra puiki proga vyresniems mokiniams pasidalinti sukauptomis žiniomis su pradinukais ir kvietimas būti kelyje dėmesingiems ir atidiems. Linkime visiems vaikams saugių mokslo metų ir  budrumo kelyje“, – kviesdamas dalintis patirtimi, sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovas Vitalijus Andrejevas.
Akciją „Dviese saugiau“ organizuojančios institucijos – Susisiekimo bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos bei Kelių direkcija mokykloms perduoda saugaus elgesio kelyje atmintinę, skirtą mokiniams, jų tėvams ir kitiems suaugusiems. Vaikams taip pat parengti mokomieji filmukai, parodantys, kaip saugiai pereiti gatvę, taisyklingai dėvėti atšvaitą ir drausmingai elgtis užmiesčio kelyje.
Rudenį Susisiekimo ministerija ir Kelių direkcija pakvies 1–4 klasių mokinius dalyvauti saugaus eismo pamokose „Kai žinai, esi saugus“, kurias ves patyrę saugaus eismo ekspertai. Pamokose mokiniai galės įtvirtinti savo žinias, kaip saugiai elgtis gatvėje ir kelyje, dalyvauti saugaus eismo viktorinose. Šių metų pavasarį tokios Susisiekimo ministerijoje surengtos pamokos sulaukė didelio mokyklų ir mokinių susidomėjimo.

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *