Sužydusi laisvė – Baltijos kelias vis dar gyvas mūsų širdyse

Rugpjūčio 23-iąją Lietuva minėjo 30-ąsias Baltijos kelio metines. Kaip ir prieš tris dešimtmečius, tądien Lietuvos žmonės vėl susikibo už rankų ir paliudijo mūsų visų bendrystę.


Šiuo neapsakomu jausmu dalijosi ir džiaugėsi Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, prie Birštono krašto koplytstulpio, Baltijos kelyje, atvykusi su administracijos darbuotojais, prisijungusiais Tarybos bei Birštono bendruomenių nariais. Prisiminusi savo įspūdžius ir tuometinę atmosferą Baltijos kelyje prieš 30 metų, merė džiaugėsi drąsiais žmonėmis, kovojusiais už nepriklausomybę.
Rankomis susikibę būtent toje vietoje, kur stovėjo 1989-ųjų rugpjūčio 23-iąją, birštoniečiai dainavo širdies gelmes paliečiančias lietuviškas, patriotines dainas, legendinę dainą „Bunda jau Baltija“, tapusią Baltijos kelio himnu, prieš trisdešimt metų skambėjusiu visose Baltijos šalyse ir jaudinusiu lietuvių, latvių ir estų širdis. Kraštiečiai taip pat dalijosi istorijomis ir prisiminimais.
Magistralėje A2 Vilnius–Panevėžys birštoniečius atvyko pasveikinti ir Baltijos kelio organizatoriai – Angonita Rupšytė, Arūnas Grumadas, šaunią emociją padovanojo ir Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, netikėtai atvykusi pasveikinti Birštono delegacijos.
Labai džiugu, kad į Baltijos kelio gyvą žmonių grandinę susijungia ne tik trys Baltijos šalys, bet ir kitų šalių gyventojai. Tikimės, kad mūsų, lietuvių, pavyzdys telks dar daugiau tautų patirti ypatingas susitelkimo, bendrystės ir vienybės akimirkas!
Stiprinkime Baltijos kelio atmintį!
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *