„Pasaką kuria vaikai’ 2019“

Praėjusios savaitės penktadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre netilo vaikiškas juokas – čia vyko kūrybinių dirbtuvių „Pasaką kuria vaikai“ uždarymas. Penkias dienas trukusių veiklų metu vaikai turėjo galimybę turiningai praleisti paskutines vasaros dienas, susipažinti su savo krašto istorija, išmokti naujų dalykų ir pasidžiaugti naujai užsimezgusiom draugystėm.


Stovyklėlėje veiklų būta įvairių – nuo piešimo iki audiovizualinio turinio kūrimo. Šiemet Lietuva mini Vietovardžių metus, todėl bene pagrindinė užsiėmimų tema – vietovardžių kilmė. Jau pirmąją dieną dalyviai pradėjo kelionę gimtojo krašto pažinimo link, kurios metu lankėsi edukacinėje programoje „Sužinok, pamatyk, pažink, patirk“ (edukaciją vedė Prienų muziejaus darbuotojai). Vėliau vaikai dalyvavo performanse „Velniabliūdžio garsai“, kurio dėka susipažino su prieniškių kiek primirštu Velniabliūdžio taku, esančiu Paprienės mikrorajone.
Nors kitos renginio „Pasaką kuria vaikai“ dienos buvos skirtos išmaniųjų technologijų žinių tobulinimui, tačiau vis tiek viskas sukosi aplink Prienų vardų kilmę. Susipažinę su animacinio žanro pradmenimis Lietuvoje, vaikai pasinėrė į filmuko apie Prienų kraštą kūrimo procesą, kurio rezultatai tėveliams buvo pristatyti finaliniame uždarymo renginyje.
Per savaitę jaunųjų stovyklautųjų taip pat laukė ir kitos įdomios veiklos, susijusios su gimtuoju kraštu: pažintis su tautodailininkų kūryba, meninis drožinėjimas, dainavimo repeticijos, šokiai ir kitos linksmos pramogos.
Stovyklos pabaigtuvėse vaikai prisidėjo ir prie Baltijos kelio minėjimo: savo kurtais laisvės paukščiais papuošė šalia Kultūros ir laisvalaikio centro augančius medžius, simboliškai nešė žvakutes prie Laisvės paminklo.
Beveik savaitę trukęs renginys stebino veiklų įvairove. Nepaisant to, kad dauguma užsiėmimų buvo orientuoti į edukaciją, vaikai įvairių dalykų mokėsi net ir per tokias paprastas veiklas, kaip vaidyba ar šokis, pademonstruodami savo kūrybiškumą ir sumanumą.
Uždarymo metu padėkota projekto vykdytojams ir partneriams, padėjusiems vaikams pasinerti į žinių ir pažinimo pasaulį: Prienų savanorių klubo nariams, Dainorai Šaltienei, Aušrai Deltuvienei, Prienų krašto muziejaus kolektyvui, VšĮ „Meninė drožyba“, Prienų socialinių paslaugų centro kolektyvui, Prienų r. policijos komisariato kolektyvui, Prienų meno mokyklos kolektyvui, Prienų Justino Marcinkevičiaus bibliotekai, UAB „Trupinys“, Prienų kultūros centro komandai, stovyklos vadovėms Zitai Kuzminskienei bei Živilei Rusevičienei ir, žinoma, tėveliams.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *