Veiverių krašto vasaros šventė 2019

Šių metų tradicinė Veiverių krašto vasaros šventė prasidėjo liepos 13 -ąją pėsčiųjų žygiu, skirtu pažinti Veiverių kraštą. Jo metu vietos gyventojai ir seniūnijos svečiai pėsčiomis įveikė 20 km, aplankydami didžiąsias seniūnijos gyvenvietes.


Žygio dalyviai klubo „Mes kitaip“ organizuotos parodomosios programos metu turėjo išskirtinę galimybę susipažinti su žirgais žemaitukais ir išgirsti istoriją apie jų kilmę. Liepos 14 d. seniūnijos gyventojų ir svečių širdis aukštyn kėlė sakralinės muzikos garsai, kuriuos dovanojo solistai Neringa Navikauskaitė ir Edgaras Pilypaitis. Liepos 18 -ąją Skriaudžių buities muziejuje vyko „Naktišokiai“, kuriuose dalyviai turėjo galimybę išmokti liaudies šokių. Liepos 21 dieną visi seniūnijos gyventojai ir svečiai buvo kviečiami bendroms vaišėms „Prie balto stalo“ Juodbūdyje.
Liepos 27 -ąją nuo ankstyvo ryto Veiveriuose vyko daug aktyvių veiklų. Diena prasidėjo Veiverių seniūnijos gyventojų bėgimu „Veiva 2019“, kurį inicijavo sporto ir sveikatingumo klubas „Veiva“. Savo jėgas Veiverių seniūnijos pereinamajai taurei laimėti išbandė krepšinio ir futbolo komandos. Prie šaškių ir šachmatų lentų savo aštrų protą demonstravo vyrai, moterys ir vaikai.

Grupių „Evara“ ir „Cukraus pudra“ pasirodymas.

Nuo 16 val. Veiverių meno mokyklos kiemelyje šurmuliavo vaikai. Mažieji džiaugėsi poniuku, kurį į šventę atvežė klubas „Mes kitaip“, užsiėmė įvairiomis kūrybinėmis veiklomis kartu su „Kūrybos namučiais“, klausėsi mažųjų atlikėjų dainų, susipažino su karine technika, kurią pristatė šauliai, dalyvavo sporto ir sveikatingumo klubo „Veiva“ organizuotose estafetėse. Šventės metu buvo galima pabendrauti su jaunimo diskusijų forumo „Laimingas Prienų kraštas“ ir Atviros jaunimo erdvės „Prienas“ atstovais.
Vasaros šventę vainikavo koncertas. Susirinkusiuosius džiugino Antazavės kultūros namų jaunimo folkloro ansamblis „Ramtatūris“, Karolina Gustaitytė, grupės „Evara“ ir „Cukraus Pudra“, grupė „Du Donatai“, o vakaro „desertas“ buvo geriausiais Lietuvoje pripažintų „Viduramžiai LT“ ugnies šou meistrų pasirodymas ir šventinis fejerverkas. Šventinio vakaro metu šašlykais ir plovu vaišino svečiai iš Sakartvelo.
Sekmadienį Veiverių Šv. Liudviko bažnyčioje vyko Šv. Onos atlaidai. Po mišių gyventojai ir miesto svečiai vaišinosi klebono šventinta duona ir sveikino Onutes.
Liucija Ališauskaitė

Sporto rungčių nugalėtojai:
Bėgimas „Veiva 2019“ (vyrai): I – Deividas Kreičmonas, II – Ignas Radavičius, III – Arminas Misevičius.
Bėgimas „Veiva 2019“ (moterys): I – Kristina Danilevičiūtė, II – Monika Danulevičiūtė, III – Gražina Jakučionienė.
Tritaškių mėtymo varžybos: Giedrius Atmanavičius.
Krepšinis: I – „Kupriai ir Rokas“, II – „Orangutangiukai“, III – „Kvietiškis“.
Futbolas: I – „Sparta“ (Šakiai), II – „Artistai“ (Kazlų Rūda), III – „Pozityvūs“ (Veiveriai).
Šachmatai (vaikai): I – Adomas Lazauskas, II – Emilijus Lingė.
Šaškės (vaikai): I – Agnietė Bagdonovaitė, II – Gabrielė Žaleniakaitė, III – Rugilė Macijauskaitė.
Šachmatai (vyrai): I – Ernestas Merkevičius, II – Artūras Drūlia, III – Romualdas Mikalojus Ermošenka.
Šaškės (vyrai): I – Artūras Drūlia, II – Romualdas Mikalojus Ermošenka, III – Saulius Banaitis.

Rubrikoje Seniūnijose. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *