Saldumynų šventės atgarsiai

Kaip jau buvo skelbta ir rašyta, liepos 28 d. buvo organizuota saldumynų akcija, kurios metu jai pritarę žmonės aukojo saldumynus arba prisidėjo pinigine auka.
Džiaugiamės, kad sulaukėme palaikymo ir liepos 30 dieną galėjome pakviesti vaikus į saldumynų šventę. Saldumynus išskirstėme, sudėjome į krepšelius, paruošėme loteriją.
13 val. į Carito kiemelį sugužėjo būrelis vaikų – ir mažieji, ir paaugliai. Šventę pradėjome maldomis. Tai buvo padėka tiems geriems žmonėms, kurių dėka galėjome pradžiuginti vaikučius.
Vėliau vaikai dainavo, deklamavo eilėraštukus, o, kai užkandome ir numalšinome troškulį, pradėjome žaidimus – su kamuoliais, ratelius: „Klausė žvirblis čiulbonėlis“, „Jurgeli meisteri“ ir kitus. Šventėje, lydimi močiutės, dalyvavo ir vaikai, šiuo metu gyvenantys Airijoje. Jie draugiškai įsijungė į žaidimų ratą ir pamokė mūsiškius žaidimo, kuris žaidžiamas Airijoje. Visiems buvo smagu.
Galiausiai vyko loterija. Vaikai traukė numerėlius ir pagal juos laimėjo krepšelius su saldumynais. Tai buvo didžiausias vaikų džiaugsmas. Jie gražiai dėkojo ir buvo labai patenkinti.
Šventei pasibaigus, vaikai išsiskirstė, o mes, karitietės, dar kartą nuoširdžiai dėkojame geradariams už aukas ir suteiktą galimybę pradžiuginti vaikus.
Teatlygina Jums Visagalis!
Parapijos karitiečių vardu –
R. Baltrušaitienė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *