Lai šypsosi S. Moravskiui jurginai

Liepos 25 d. Birštono viešosios bibliotekos Nemajūnų padalinio bibliotekininkė pakvietė Nemajūnų dienos centrą lankančius vaikus ir darbuotojus gražiai paminėti gydytojo, rašytojo Stanislovo Moravskio gimimo 217 metines ir pagerbti šio garsaus žmogaus atminimą Nemajūnų kapinėse esančioje koplyčioje, kur jis ir palaidotas.

Nemajūnų bibliotekos bibliotekininkė supažindino vaikus su rašytojo, keliautojo, daktaro gyvenimu ir kūrybiniu palikimu. Jis pirmasis Lietuvoje pradėjo auginti jurginus, kurie kraštiečiams ilgainiui tapo rašytojo sinonimu. Savo knygoje „Nuo Merkinės iki Kauno“ jis rašė: „Vėl tas pačias vietas pamatei, tuos pačius, bet dar puikiau ir dosniau šešėlį metančius medžius, tuos pačius upokšnius, tą visuomet sūkuringą į riedulius besitrankančią upę ir tas šviežias, žavingas, spalvingas, nuolat tau besijuokiančias gėles“. Vaikai, pagerbdami rašytojo atminimą, simboliškai koplyčioje pamerkė taip mėgtų gėlių puokštę. Tegul jos jam šypsosi.

Vaikai, keliaudami namo, dalijosi šios išvykos įspūdžiais, džiaugėsi, kad apsilankė koplyčioje ir sužinojo apie garsų šio krašto žmogų.

Bibliotekininkė Eitmyra Grybauskienė

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *