Būkime atsargūs!

Liepos 18 d. vyko Prienų r. savivaldybės eismo saugumo komisijos, kuriai vadovauja mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, posėdis. Posėdyje buvo priimti nutarimai dėl eismo saugumo gerinimo, kelio ženklų, pėsčiųjų perėjų įrengimo.
Komisija pakartotinai svarstė ir pritarė verslininkės prašymui, kad būtų įteisinti kelio ženklai Nr. 552 „Gyvenamoji zona“ ir Nr. 553 „Gyvenamosios zonos pabaiga“.
Posėdyje pritarta UAB „Kesko senukai Lithuania“ prašymui leisti savo lėšomis įrengti kelio ženklą Nr. 540 „Zona, kurioje draudžiama stovėti“ ir nurodyti laiką – nuo 24 val. iki 6 val. Įmonė taip pat įpareigota bendradarbiauti su Prienų seniūnija ir UAB „Prienų vandenys“ ir atsižvelgti į anksčiau išsakytas pretenzijas.
Remdamasi Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos raštu dėl pėsčiųjų perėjų įrengimo valstybinės reikšmės keliuose, Komisija vienbalsiai priėmė nutarimą – papildomų perėjų valstybinės reikšmės kelio Vilnius–Prienai–Marijampolė sankryžos šalutiniame kelyje (Prienų F. Vaitkaus gatvėje) ir valstybinės reikšmės krašto kelio Prienai–Skriaudžiai Prienų miesto J. Basanavičiaus ir Rasos gatvių sankryžoje neįrengti.
Komisija taip pat nepritarė Veiverių seniūnijos seniūno prašymui įrengti draudžiamuosius kelio ženklus Veiverių Kaštonų g. Siekiant užtikrinti Kaštonų gatvės gyventojų saugumą, nutarta kreiptis į Prienų rajono policijos komisariatą su prašymu dažniau stebėti automobilių eismą minėtoje gatvėje.
Komisijos nariai palaikė Prienų gyventojos prašymą panaikinti lygiareikšmių kelių (Rasos-Miškininkų gatvių Ignacavos k., Prienų seniūnijoje) sankryžą ir įrengti kelio ženklus, nurodančius vairuotojui važiavimo pirmenybę, tačiau atkreipė dėmesį, kad trūksta daugiau informacijos. Nutarta klausimo svarstymą atidėti, išanalizuoti situaciją ir į kitą Eismo saugumo komisijos posėdį pakviesti Prienų rajono policijos komisariato atstovą.
Komisija nepritarė įmonės prašymui išduoti leidimą vežti stambiagabaritį krovinį Prienų Vytauto–J.Basanavičiaus–Kauno gatvėmis, kadangi nurodyti krovinio matmenys yra per dideli. Be to, dalis kelio yra J. Basanavičiaus g., kuri priklauso Automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos, todėl Savivaldybė neturi teisės leisti gabenti stambiagabaritį krovinį minėta gatve.
Komisijos pirmininkė supažindino Komisijos narius su Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos raštu dėl elektrinių paspirtukų dalyvavimo viešajame eisme ir priėmė sprendimą vykdyti stebėseną, o ateityje, esant poreikiui, teikti saugų eismą užtikrinančius pasiūlymus.
Išnagrinėję piliečio L. L. prašymą dėl eismo saugumo gerinimo Stadiono g., Prienuose, Komisijos nariai nusprendė, kad įrengti papildomas greitį ribojančias priemones šioje gatvėje netikslinga, kadangi gatvė yra miesto teritorijoje, kur eismas ribojamas iki 50 km/val. Tačiau toks prašymas yra signalas, kad Stadiono gatvėje, kurioje daug daugiabučių ir nuosavų gyvenamųjų namų, kur intensyvus automobilių judėjimas, važiuoti maksimaliu leistinu greičiu tikrai yra nesaugu. Nors mieste greitis ribojamas nurodytais ženklais, atsižvelgdami į situaciją mes patys turime nuspręsti, kokiu greičiu važiuoti yra saugu. Būkime atsargūs ir vieni kitiems atidūs kelyje!
Prienų r. savivaldybės informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *