Vasaros skaitymai Klebiškyje

Klebiškio bibliotekoje vyko vaikams skirtas renginys „Skaityk knygą su draugais“. Jau ne pirmą vasarą organizuojamos skaitymų akcijos tikslas – padėti vaikams suvokti, kad skaitymas gali tapti maloniu laisvalaikio praleidimo būdu.


Renginio metu mažieji skaitytojai išsirinko patinkančias knygeles ir jas skaitė kitiems vaikams, su bibliotekininke aptarė, ką perskaitė ir ko išmoko. Renginį vedusi bibliotekininkė Irena Ulinauskienė džiaugėsi, kad bibliotekose organizuojamos tokios akcijos. Bibliotekoje 43 metus dirbanti moteris pasakojo, kad yra „iščiupinėjusi“ kiekvieną bibliotekos knygą. „Knygos man yra draugės. Tikiuosi, kad, vykstant tokioms akcijoms, vaikai irgi pamils skaitymą. Man labai patinka idėja, jog vaikai skaito vieni kitiems. Juk su draugais tai daryti daug smagiau“, – sakė I. Ulinauskienė.
Mažieji skaitytojai Gvidas ir Ugnė apie renginį sužinojo iš bibliotekininkės. Jie pasakojo, kad patys retai pasiima knygą į rankas, bet susitikę kartu su kitais vaikais jie noriai skaito ir labiau supranta, kodėl yra svarbu skaityti. „Skaityti svarbu dėl to, kad mokėtum taisyklingai kalbėti, žinotum daug žodžių“, – sakė Gvidas. Ugnė įsitikinusi, kad iš knygų galima daug išmokti. Mergaitės nuomone, „knygos moko kai kurių elgesio taisyklių bei padeda išmokti geriau rašyti“.
Liucija Ališauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *