Ketvirtasis žygis Nemuno kilpomis

Liepos 13 dieną, savaitgalį, Prienų ir Birštono apylinkėse vyko vienas populiariausių pėsčiųjų žygių „Nemuno kilpomis su Gjensidige 2019“. Į ketvirtą kartą vykstantį žygį susirinko daugiau nei 3,5 tūkst. žmonių iš įvairių Lietuvos miestų.


„TrenkTuro“ organizuojamame renginyje dalyviai trasas galėjo pasirinkti pagal savo galimybes. Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai rinkosi 15 kilometrų „Pradedančiųjų“, 20 kilometrų „Sveikatingumo“, 27 kilometrų „Turistų“, 40 kilometrų „Atradėjų“ arba 53 kilometrų „Ištvermės“ trasas.
Žygio trasos driekėsi Nemuno kilpų regioniniu parku, tad dalyviai galėjo susipažinti su Punios šilu, upės skardžiais, atodangomis, piliakalniais. Žygeiviai užsuko ir į Prienuose, Nemuno saloje, įsikūrusią didžiulę kirų ir žuvėdrų koloniją. Keliautojai paukščių migraciją stebėjo nuo Nemuno kranto. Susipažino ir su Pociūnų aerodromu.
Pasirinkusieji ilgiausią maršrutą stabtelėjo prie Alksniakiemio pradžios mokyklos, kurioje mokėsi poetas Justinas Marcinkevičius. Jie praėjo Kalvių mišką, kur sovietų laikais veikė 250 hektarų teritoriją užimantis tankodromas, išvydo vaizdingą panoramą, atsiveriančią nuo Pagaršvio piliakalnio.
Aktyvaus laisvalaikio mėgėjai galėjo keltais persikelti per Nemuną į Birštoną. Specialiai žygio dieną Nemunu kursavo keturi skirtingo pajėgumo keltai. Vienas galėjo perkelti nuo keliolikos iki keliasdešimties žmonių. Žygeiviai aplankė aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą. Keletui žygio dalyvių netgi pavyko užlipti į 45 metrų apžvalgos bokštą, tačiau „pasisekė tik pirmiesiems“, teigė žygyje dalyvavusi Ugnė. Ji jėgas išbandė 20 km „Sveikatingumo“ trasoje. Nors į bokštą užlipti nepasisekė dėl didelio lankytojų skaičiaus, Ugnės nuotaikos tai nesugadino. Žygeivė sakė, kad tai jau ketvirtasis jos žygis ir pabrėžė, jog Prienuose bei Birštone tikrai yra ką pamatyti, tad ji žada grįžti ir  kitą kartą būtinai aplankyti aukščiausią Lietuvoje apžvalgos bokštą.

Vienas iš „TrenkTuro“ organizatorių kraštietis Vytautas Bartulis su tėvais, padėjusiais spręsti organizacines problemas.

Po ilgos kelionės dalyviai „Eglės“ sanatorijos poilsio ir pagalbos punkte 13 val. turėjo galimybę tapti pirmą kartą Lietuvoje siekiamo masiškiausio masažo rekordo liudininkais ir pasimėgauti atpalaiduojančiu masažu. „Eglės“ sanatorijoje susirinko daugiau nei 100 masažuotojų bei kineziterapeutų iš visos Lietuvos. Rekordas buvo filmuojamas, jį stebėjo nepriklausomi ekspertai. Kineziterapeutas Tomas po užfiksuoto rekordo prisipažino, jog masažuoti teko tik vieną žmogų, tačiau gausios komandos užteko norimam tikslui pasiekti. Tomas pridūrė, jog šis sumanymas ne tik leido žmonėms atsipalaiduoti, bet ir gerai praleisti laiką, užmegzti naujas pažintis.
Dalyviams, įveikusiems trasą ir grįžusiems į Prienų estradą, kurioje buvo duotas startas žygiui, buvo įteikti medaliai ir diplomai. Renginio organizatoriai nepamiršo ir keturkojų draugų. Kartu su šeimininkais trasas įveikę šunys taip pat buvo apdovanoti garbės medaliais.
Darija Ustilaitė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *