Birštono gimnazija palydėjo 13 -osios laidos abiturientus

Liepos 13 -ąją Birštono gimnazijoje vyko brandos atestatų įteikimo šventė 13 -osios laidos abiturientams. Vidurvasary, paaiškėjus valstybinių egzaminų rezultatams, gimnazija į savarankiško gyvenimo kelią palydėjo 35 abitu-rientus, tiesa, ne visi iš jų atsiėmė brandos atestatus – kai kurie jaunuoliai iškart po egzaminų išvyko uždarbiauti į kitas šalis. O tuos, kurie nepraleido šventės, šia iškilminga proga sveikino gimnazijos direktorius Alvydas Urbanavičius, tėvelių atstovas ir teatro režisierius Rimantas Jacunskas, šokių kolektyvo „Aguonėlė“ vadovė ir choreografijos mokytoja Virginija Bankauskienė, skautų vadovas Romas Vilkauskas, jaunesnieji mokiniai, linkėdami kūrybiškumo, aukšto ir sėkmingo skrydžio, kuriant savo ateitį, svajonių išsipildymo, būti atsakingiems už save ir esančius šalia žmones.


LR brandos atestatai abiturientams buvo pasirašyti neeilinę – LR Prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos – dieną. Prieš įteikdamas vidurinio mokslo baigimo dokumentus abiturientams gimnazijos direktorius A.Urbanavičius priminė, jog jie visuomet bus laukiami mokykloje.
Po studijų sugrįžti į gimtąjį miestą, jame įsikurti, pasidalinti geromis idėjomis jaunuolius kvietė ir Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. „Tik nuo jūsų priklausys, kokia bus Birštono ateitis,“ – į abiturientus kreipėsi merė, linkėdama jiems surasti savo vietą gyvenime.
Birštono savivaldybė antrus metus tęsia prasmingą tradiciją 100 eurų piniginiais čekiais paskatinti geriausiai besimokiusius abiturientus, kurie atskirų dalykų valstybiniuose egzaminuose gavo šimto balų įvertinimus. Merė Nijolė Dirginčienė įteikė po 100 eurų už kiekvieną šimtuką Sofijai Jacunskaitei ir Robertai Dačkaitei, kurios aukščiausius balus surinko valstybiniame anglų kalbos egzamine. Nerijui Pūrui teko 200 eurų čekis – jis pademonstravo geriausias žinias anglų kalbos ir informacinių technologijų egzaminuose. Geriausiam šios laidos abiturientui N.Pūrui savivaldybė papildomai skyrė ir 500 eurų premiją. Tokiu savivaldybės įvertinimu džiaugėsi ne tik abiturientai, bet ir juos egzaminams ruošusios pedagogės – anglų kalbos mokytoja metodininkė Onutė Silevičienė ir mokytoja ekspertė Rūta Vileikienė, informacinių technologijų mokytoja metodininkė Asta Ferevičienė.
Abiturientų nuoširdūs padėkos žodžiai pirmosioms savo mokytojoms ir kitiems žinių keliu vedusiems pedagogams, būrelių vadovams, gėlės, apsikabinimai ir išsiskyrimo ašaros, paskutinė bendra nuotrauka su auklėtoja Rūta Bielevičiene… Visa tai buvo ir išliks prisiminimuose, kaip vienas iš pačių įdomiausių ir reikšmingiausių gyvenimo mokyklos etapų…
Dalė Lazauskienė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *