Švenčiant Liepos 6-ąją – Valstybės dieną – „Tautiškos giesmės“ giedojimas Prienuose

Liepos 6 d. lygiai 21 val. vietos laiku lietuviai visame pasaulyje gieda „Tautišką giesmę“. Lietuvių bendruomenes visame pasaulyje vieningai giedoti „Tautišką giesmę“ pakvietė 2009-aisiais Lietuvos buriuotojų surengta „Tūkstantmečio odisėja“, skirta Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimui. Šiais metais Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė liepos 6-ąją, Valstybės dieną, ne tik Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo, bet ir „Tautiškos giesmės“ diena.

Jau 10 metų gyvuojančią tradiciją puoselėja ir Prienų krašto gyventojai – liepos 6-ąją jie susirinko Paprienėje, prie paminklo, skirto Lietuvos 100-mečiui, ir kartu giedojo „Tautišką giesmę“.

Belaukiant 21 val. kraštiečius ir miesto svečius dainomis džiugino Prienų kultūros ir laisvalaikio centro vokalinė grupė „Pienė“. Susirinkusius pasveikino Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas. Jis padėkojo kraštiečiams už iniciatyvą ir nuoširdų darbą Prienų krašto bei Lietuvos labui. Sveikinimo žodį tarė ir jaunimo atstovai: Skaistė Radžiūnaitė (Prienų savanorių klubo atstovė) bei Karolis Pūkas (maltiečių atstovas). Jie pristatė organizacijas, kurioms atstovauja, ir pažadėjo, kad toliau stengsis kurti tokią Lietuvą, kurioje gera gyventi. „Tautišką giesmę“ į Prienus giedoti atvyko ir žurnalistas Ignas Krupavičius su šeima. Jis neslėpė, kad kartais užsuka paatostogauti Prienų krašte ir susirinkusiems linkėjo, kad vienybė būtų puoselėjama kiekvieną dieną. „Pripažinkime, mums šiek tiek trūksta vienybės ir pasitikėjimo vieni kitais. Jeigu mes dažniau vienas kitam padėtume, apkabintume, pabučiuotume, rytojus būtų šviesesnis“, – sakė I. Krupavičius.

Pasibaigus sveikinimams, šventės organizatoriai džiaugėsi, kad šiemet Prienai prisijungė prie akcijos „Ištark, išgirsk, išsaugok“, kurios metu buvo perskaityta 5000 tautiečių tremtinių ir politinių kalinių vardų, pavardžių ir likimų. Garbingą knygą su ištremtų ir kalintų žmonių vardais, pavardėmis, likimais ir knygą skaičiusiųjų 49 žmonių parašais nuspręsta perduoti saugoti Prienų krašto muziejui, tad renginio metu Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė knygą įteikė Prienų krašto muziejaus direktorei Lolitai Batutienei.

Sugiedojus „Tautišką giesmę“, renginys nesibaigė: dalyviams muzikinę programą dovanojo Prienų jaunimas: Mintarė Bartulytė, Vytautė Radzevičiūtė, Monika Janušauskaitė ir Vytautas Trakymas. Po atlikėjų koncerto žmonės neskubėjo išsiskirstyti – ragavo šventės rėmėjų vaiš bei šoko kartu su liaudiškų šokių grupe „Vajaunas“.

Liucija Ališauskaitė

Rubrikoje Mūsų kraštas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *