Svarbesni 2019 metų birželio mėnesio darbai

Birželio 1 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko respublikinis vaikų ir suaugusiųjų vokalinių kolektyvų festivalis – konkursas „Nemunėlio vingiai“. Festivalyje dalyvavo 24 vokaliniai ansambliai ir atlikėjai. Jaunųjų atlikėjų kategorijoje Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos vokalinis ansamblis laimėjo 2 vietą, suaugusiųjų kategorijoje Prienų KLC moterų vokalinis ansamblis „Pienė“ iškovojo pirmąją vietą, o dvi trečiosios vietos buvo skirtos Jiezno KLC mišriam vokaliniam ansambliui „Jieznelė“ ir LASS Prienų rajono filialo mišriam vokaliniam ansambliui „Puriena“.
Birželio 3 d. Savivaldybėje lankėsi Kauno regiono plėtros agentūros direktorė Lina Misiukevičienė ir projektų vadovė Elena Taločkaitė. Susitikime aptarti Lietuvos savivaldybių žaidynių, kurios planuojamos Prienuose šių metų spalio 12 d., organizaciniai klausimai.
Birželio 4 ir 20 d. vyko Prienų r. savivaldybės kelių eismo saugumo komisijos posėdžiai, kuriuose nagrinėti gyventojų ir seniūnų prašymai.
Birželio 6 d. po beveik metų statybos oficialiai atidaryta naujoji Prienų autobusų stotis. Projekto „Prienų miesto autobusų stoties ir aplinkinės teritorijos pritaikymas bendruomenės ir verslo poreikiams“ vertė – apie 400 tūkst. eurų. Jis finansuotas iš Europos Sąjungos fondo ir Prienų r. savivaldybės lėšų.
Birželio 6 d. Savivaldybėje vyko jaunimo organizacijų ir organizacijų, dirbančių su jaunimu, visuotinis susirinkimas, kuriame buvo išrinkti 4 jaunimo atstovai į Prienų rajono savivaldybės jaunimo reikalų tarybą.
Birželio 7–9 d. Prienų sporto arenoje vyko 45-asis Lietuvos stalo teniso veteranų čempionatas. Čempionate dalyvavo daugiau kaip 250 dalyvių iš visos Lietuvos.
Birželio mėn. pradėtas restauruoti partizanams skirtas paminklas, esantis Prienų „Žiburio“ gimnazijos kieme.
Birželio 14-ąją Prienų Laisvės aikštėje vyko respublikinė tremtinių ir politinių kalinių pavardžių skaitymo akcija „Ištark, išgirsk, išsaugok“. Akcijos metu buvo siekiama perskaityti 5 000 tremtinių bei politinių kalinių vardų bei likimų.
Birželio mėn. Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija skyrė papildomą finansavimą asmeninio asistento paslaugoms. Prienų r. savivaldybei skirta 64 634,00 Eur (savivaldybės indėlio nėra). Šias paslaugas teiks Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centras.
Birželio mėn. pasirašyta sutartis dėl 2020–2028 m. Prienų rajono savivaldybės strateginio plėtros plano parengimo. Pradėti paruošiamieji darbai.
Birželio mėn. prasidėjo kapitalinio remonto darbai Stakliškių ir Veiverių kultūros ir laisvalaikio centruose.
Birželio 17 d. meras A. Vaicekauskas su komanda lankėsi jau 17 metų veikiančiame Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centre. Buvo pristatytos centro veiklos, vykdomi projektai, pasidalinta patirtimi, papasakota, su kokiais iššūkiais tenka susidurti pradedant ir vystant turizmo ir verslo informavimo bei kitas paslaugas.
Birželio mėn. vyko Švietimo skyriaus koordinuojamo „Erasmus+“ programos projekto „Šiuolaikiški mokymo(si) ir vertinimo metodai – kelias į individualią pažangą“ dalyvių – miesto mokyklų vadovų ir matematikos mokytojų – anglų kalbos kursai.
Birželio mėn., įgyvendinant projektą „Birštono, Kaišiadorių rajono ir Prienų rajono savivaldybes jungiančių trasų ir turizmo maršrutų informacinės struktūros plėtra“, Prienų r. savivaldybėje įrengta 12 informacinių stendų apie lankomus objektus.
Birželio 20 d. Prienų r. savivaldybėje vyko Prienų r. ir Birštono savivaldybių merų, administracijų vadovų ir specialistų susitikimas. Susitikime diskutuota bendrų projektų – dviračių takų, turistinių trasų ir turizmo maršrutų, jų informacinės struktūros plėtros, detalaus plano koregavimo, kapinių plėtros ir tvarkymo – vystymo klausimais.
Birželio 20 d. baigėsi pagrindinė 2019 m. brandos egzaminų sesija.
Birželio 27 d. vyko Savivaldybės tarybos posėdis. Jame svarstyti 35 klausimai. Posėdyje patvirtinti Prienų r. savivaldybės seniūnaičių rinkimų organizavimo, Mokesčio už neformalųjį švietimą mokėjimo, Strateginio planavimo Prienų rajono savivaldybėje organizavimo, Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, skirtų savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, naudojimo ir skirstymo tvarkos aprašai, sudarytos Peticijų komisija ir Savivaldybės jaunimo reikalų taryba, patvirtinti Prienų rajono savivaldybės kūno kultūros ir sporto centro bei Prienų kultūros ir laisvalaikio centro teikiamų paslaugų įkainiai. Posėdyje buvo išklausyta krepšinio klubo „Prienai“ 2018 – 2019 metų sezono veiklos ataskaita ir pristatyta veiklos strategija 2019–2022 metams.
Birželio mėn. pradėti elektros įvedimo darbai Balbieriškio atodangoje.
Birželio mėn. elektroniniame aukcione parduotas nekilnojamasis turtas (buvęs bendrabutis), esantis Kęstučio g. 63, Prienų m., už 133 000 Eur (pradinė kaina buvo 96 000 Eur).

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *