Tarybos posėdis

Birželio 27 dieną vykusiame Prienų rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo sprendžiami 34 klausimai. Vieni iš jų priimti beveik vienbalsiu sprendimu, kitiems išsiaiškinti prireikė didesnių diskusijų.

 

Pritarta etatų didinimui
Prienų rajono savivaldybės tarybos sprendimu pritarta sprendimams dėl didesnio leistino pareigybių skaičiaus Prienų lopšely-daržely „Saulutė“ ir Skriaudžių pagrindinėje mokykloje. Kadangi lopšelis – darželis „Saulutė“ persikels į renovuotas patalpas, esančias Kauno gatvėje, ir bus atidaromos dar dvi naujos ikimokyklinio ugdymo grupės, nuspręsta įstaigai suteikti papildomas 3,2 ikimokyklinio ugdymo auklėtojo ir 2 auklėtojo padėjėjo pareigybes. Naujose patalpose padidės ir valomasis plotas, todėl papildomai yra reikalinga 0,5 valytojo pareigybės.
Skriaudžių pagrindinėje mokykloje bus reikalingas 0,5 prailgintos grupės mokytojo pareigybės.
Diskusijas kėlė neformalus švietimas
Posėdžio metu nemažai diskusijų sukėlė neformaliojo švietimo mokėjimo tvarkos aprašo klausimas. Tarybos nariai Dovilė Ručytė ir Audrius Narvydas atkreipė dėmesį į tai, kad nereikėtų supaprastinti švietimo termino nukreipiant jį tik į vaikus, nes neformalus švietimas aktualus ir suaugusiems, ir senjorams, o ypač tais atvejais, kai kalbama apie nepasiturinčias šeimas. Tarybos narys A. Narvydas prieštaravo pranešėjui, Švietimo skyriaus vedėjui Rimvydui Zailskui, teigdamas, kad net ir suaugusiems asmenims neformalus švietimas yra edukacija, o ne laisvalaikio praleidimo būdas.
Po ilgos diskusijos buvo priimtas sprendimas pakeisti sąvoką vaikai į mokiniai – tokiu atveju suaugusieji irgi gali būti mokiniais bei pasinaudoti galimybe gauti lengvatą, atsižvelgiant į socialinę padėtį ir gabumus. Sprendimui pritarė 16 Tarybos narių, 5 balsavo prieš, 3 nebalsavo. Tarp nebalsavusiųjų buvo ir pats A.Narvydas, kuris ir pateikė pasiūlymą. Po balsavimo A. Narvydas komentavo, jog klausimas sprendžiamas turėjo būti dviem etapais, todėl jam buvo sunku priimti sprendimą.
Priimtas sprendimas dėl jaunimo Tarybos sudarymo
Pastaraisiais metais Prienų rajono savivaldybė skiria vis daugiau dėmesio jaunimo interesams tenkinti, todėl posėdyje vienbalsiai nuspręsta dėl jaunimo Tarybos sudarymo bei patvirtinta jos sudėtis. Jaunimo interesams atstovaus 4 jaunimo organizacijų atstovai: Danielius Aldakauskas (Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos viceprezidentas), Miglė Kulbušauskaitė (Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos Prienų skyriaus narė), Kristijonas Raibužis (Prienų „Žiburio“ gimnazijos mokinys, Anos Frank jaunimo tinklo narys), Eglė Uleckienė (Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja) bei 4 savivaldybės administracijos ir savivaldybės Tarybos nariai: Giedrė Laurinaitienė (Prienų r. savivaldybės Investicijų skyriaus vyriausioji specialistė), Loreta Jakinevičienė (Prienų r. savivaldybės mero pavaduotoja), Mindaugas Rukas (Tarybos narys) ir Vytautas Jonelis (Tarybos narys).
Didesnės verslo liudijimo lengvatos neįgaliesiems
Posėdžio metu buvo sprendžiamas veiklos, kuria gali būti verčiamasi turint verslo liudijimą, fiksuotų pajamų mokesčio dydžio nustatymo klausimas. Tarybos narys Audrius Narvydas suabejojo dėl verslo liudijimo lengvatos dirbantiems asmenims ir neįgaliesiems. Anot jo, jeigu žmogus turi sunkų neįgalumo laipsnį ir geba plėtoti nors ir smulkų verslą, lengvatos dydį reikėtų nustatyti 100 proc., iš dalies darbingiems, vidutinį neįgalumą turintiems žmonėms – 80 proc., o lengvą neįgalumą turintiems asmenims taikyti 60 proc. lengvatą. Atsižvelgiant į A. Narvydo pastebėjimus, sprendimui pritarta 14 Tarybos narių balsų.
Pristatyta krepšinio klubo „Prienai“ ataskaita
Posėdžio pabaigoje Prienų krepšinio klubo vadovas Adomas Kubilius pristatė krepšinio klubo „Prienai“ (buvusio Prienų „Skycop“) 2018 – 2019 metų veiklos ataskaitą ir veiklos planus ateinantiems 2019 – 2022 metams. Kaip visada, daugiausia dėmesio skirta krepšinio klubo finansiniams klausimams. Biudžeto dydis svarbus ne tik dėl klubą slegiančių skolų ar geresnių žaidėjų pritraukimo į Prienus, bet ir dėl licencijos gavimo: norint gauti licenciją žaisti aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), krepšinio klubo biudžetas turi būti ne mažesnis nei 400 tūkst. Praėjusiais metais klubui iš savivaldybės biudžeto buvo skirta 250 000 eurų, tokią sumą planuojama skirti ir šiemet, tačiau konkretūs sprendimai kol kas nėra priimti.

Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *