Žalioji vėliava vėl balbieriškiečių rankose

Birželio 6 -toji Balbieriškio pagrindinės mokyklos bendruomenei šventinė diena – už aktyvią gamtosauginę veiklą gavome penktąją Žaliąją vėliavą ir Tarptautinį Gamtosauginių mokyklų programos sertifikatą.


Į Žaliosios vėliavos įteikimo iškilmes mokyklos Gamtosauginis komitetas sukvietė mokinius, tėvelius, darbuotojus. Šventėje dalyvavo Balbieriškio seniūnijos seniūnė Sigita Ražanskienė su pavaduotoja Vilma Galinyte.
Gamtosauginio komiteto nariai Austė Kukankaitė, Lukrecija Marčiulaitytė, Dominykas Akamauskas, Martynas Šarauskas drauge su Gamtosauginio komiteto pirmininke, biologijos mokytoja Lina Guobiene pristatė mokyklos bendruomenės veiklą gamtosauginėje srityje, iškilmingai perskaitė mokyklos Gamtosauginį kodeksą. Muzikos mokytojo Sauliaus Kondroto vadovaujamas vokalinis ansamblis subūrė mokyklos himnui.
Tarptautinės Gamtosauginių mokyklų programos tikslus pristatė Lietuvos Žaliųjų judėjimo tarybos narys Aleksandras Kerpauskas. Svečias kalbėjo, kad mokiniai, dalyvaudami gamtosauginėje veikloje, ugdosi ir tobulėja per bendrystę. Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui jis įteikė Tarptautinį Gamtosauginių mokyklų programos sertifikatą, o Gamtosauginiam komitetui – penktąją Žaliąją vėliavą. Skaičiuojant su saugomomis mokykloje iš Kunigiškių pagrindinės mokyklos ugdymo skyriaus – penkioliktąją Žaliąją vėliavą.
Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasidžiaugė, kad mokiniai, įsitraukdami į gamtosauginę veiklą, turi galimybę ugdytis ne tik pamokose, bet ir nepamokinėje veikloje. O įteiktas garbingas apdovanojimas iš Lietuvos Žaliųjų judėjimo – pelnytas ir svarbus.
Labai simboliška, kad ir šventės rytą mokyklos ketvirtos klasės bendruomenė pradėjo netradiciškai – vietoje nupjautos eglės prie mokyklos pasodino naują medį. Direktorius viliasi, kad gamtosauginėje mokykloje besiugdančių mokinių širdyse įžiebta meilės gamtai ugnelė neužges visą gyvenimą.
Mokyklos bendruomenė džiaugiasi puikiu bendro gamtosauginio darbo įvertinimu ir didžiuojasi, kad Nemuno vingio apjuostame krašte, Balbieriškio seniūnijoje, jau 15 metų vykdoma aktyvi gamtosauginė veikla.
Gražina Antanavičienė
Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *