Juk dar į kalną mano kelias…

Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre vyko Prienų rajono neįgaliųjų draugijos organizuojamas renginys „Atgimusios mano gyvenimo spalvos“, kuriame buvo pristatyti spalvingi Birutės Švedienės darbai, tapyti ne tik ant drobės, bet ir ant drabužių.
Anot renginio organizatorės Linos Šakočienės, vienas iš renginio tikslų – parodyti talentingus senjorus, kurie mylimą veiklą atranda būdami vyresnio amžiaus, būtent tai ir simbolizuoja parodos pavadinimas – „Atgimusios gyvenimo spalvos“, tačiau tokie renginiai svarbūs ir dėl bendruomeniškumo skatinimo, nes, kaip teigia organizatorė, garbaus amžiaus žmonėms ypač svarbu bendrauti.
„Neretai net ir užsienyje gyvenantys vaikai džiaugiasi, jog tėvai dalyvauja tokiose veiklose, o patys dalyviai vis labiau domisi apie ateities planus, neretai įtraukia ir savo pažįstamus. Ateina netgi tie, kurie iš anksto praneša, jog dalyvauti negalės dėl sveikatos, tačiau vis tiek atranda jėgų, manau, tai geriausias įvertinimas“, – pasakojo L. Šakočienė.
Pačios Birutės Švedienės teigimu, visai nesvarbu, kada pradėsi kur-ti, ar tada, kai žmogaus gyvenime ateina saulėtekis, ar saulėlydis, bet labai svarbu, kad tai teiktų džiaugsmo.
Renginio metu susirinkusieji galėjo ne tik pasigrožėti gėlėmis padabintomis drobėmis, bet ir sudalyvauti sveikatingumo protmūšyje: „Ką žinote apie pirmąją pagalbą“, pasiklausyti nuotaikingų muzikinių kūrinių bei, žinoma, pabendrauti tarpusavyje, pasidžiaugti bendryste.
Rimantė Jančauskaitė

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *