Savo kūrybą susiejo su A.S.Puškinu

Birštono gimnazijos moksleiviai dalyvavo XIX Lietuvos moksleivių meninės saviraiškos konkurse „Mano Aleksandras Puškinas“, skirtame 220 -osioms poeto gimimo metinėms paminėti. Aleksandras Puškinas (1799 – 1837) – rusų romantizmo poetas ir rašytojas, laikomas geriausiu rusų poetu ir modernios rusų literatūros pradininku.
Vilniuje, Markučiuose, esantis literatūrinis A. S.Puškino muziejus pakvietė Lietuvos mokinius rašyti rašinius apie poetą, versti jo kūrinius į lietuvių kalbą, kurti rankdarbius jo pasakų motyvais, iliustruoti kūrinius. Konkurse dalyvavo 210 moksleivių iš įvairių Lietuvos mokyklų, laureatais tapo 47. Birštono gimnazijos penktokė Greta Žiūkaitė ir aštuntokė Gabija Guobytė piešė iliustracijas A. S. Puškino meilės lyrikai, Karolina Lodaitė fotografavo akimirkas tema „Kiek-vienas amžius meilei lenkias“… Konkurso laureatu tapo dešimtokas Evaldas Kašiuba, sukūręs rankdarbį iš modelino pagal A. Puškino pasaką „Pasaka apie žveją ir žuvelę“.
Kai kurie mokiniai, ruošdamiesi konkursui, pirmą kartą išgirdo Puškino vardą, pirmą kartą į rankas paėmė jo knygą, todėl noriai vyko į A. S. Puškino vardo Literatūrinį muziejų Vilniuje. Birželio 6-ąją Markučių dvaro sodyboje buvo atidaryta konkurso dalyvių piešinių bei fotografijų paroda, vyko konkurso ,,Mano Aleksandras Puškinas“ laureatų apdovanojimas.
Karštą birželio vidurdienį šimtamečių medžių paunksmėje skambėjo poeto eilės, deklamuojamos moksleivių ir VU studentų iš Prancūzijos, Italijos, Rumunijos. Į šventę susirinkusius moksleivius ir pedagogus sveikino Rusijos Federacijos ambasados, įvairių Lietuvos įstaigų ir organizacijų atstovai. Mokiniai susipažino su muziejaus ekspozicijomis, apžiūrėjo fotomeninko Vasilijaus Diagteriovo fotoparodą „Žiemos diena Markučiuose“, skirtą A. S. Puškino kūriniui „Žiemos diena“. Šventę lydėjo nuotaikinga trio „The Gypsons“ džiazo kompozicija „Puškinas Paryžiuje“ ir Maskvos poetų Michailo Bukino bei Igorio Fiodorovo skaitomos eilės.
Veda Martinaitienė
Birštono gimnazijos rusų kalbos
vyresnioji mokytoja

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *