,,Vasara su knyga 2019“ Birštono vienkiemio padalinyje

Antrus metus iš eilės Birštono vienkiemio bibliotekoje pagal Vaikų socializacijos ir tautinio ugdymo programą ,,Vasara su knyga 2019“ vyksta renginiai tema ,,Knyga – tiltas per laiką ir erdves“.

Pirmasis renginys ,,Lietuvos valstybės simboliai“ vyko birželio 5 dieną. Prie Mainų bibliotekėlės vyresnioji bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė pasitiko gausų būrį vaikų, atskubėjusių iš Birštono lopšelio-darželio ,,Giliukas“ – ,,Ančiukų“ ir ,,Drugelių“ grupės vaikučius. Juos atlydėjo auklėtojos Gitana Marčiukaitienė ir Rima Lankevičienė bei auklėtojų padėjėjos Genutė Vaitkevičienė ir Agnė Mielaikienė. Lauke buvo karšta, tad visi skubėjome į Birštono seniūnijos salę.
Bibliotekininkė Gražina papasakojo vaikams, kad Lietuva turi svarbiausius simbolius: vėliavą, herbą ir himną. Apie kiekvieną simbolį vaikams buvo skaitoma iš Editos Minkuvienės ir Aušros Didžgalvienės knygos ,,Kelionė po Lietuvą“.
Vėliau visi atsistoję giedojome ,,Tautišką giesmę“. Smagu buvo žiūrėti, kaip vaikai susikaupę gieda Lietuvos himną. Susipažinę su Lietuvos valstybės simboliais, nutarėme smagiai praleisti laiką kūrybinėse dirbtuvėse ir pabandyti nupiešti Gediminaičių stulpus. Gediminaičių stulpai – vienas svarbesnių Lietuvos valstybingumo simbolių, valdančiojo valdovo simbolis, naudotas Gediminaičių ir Jogailaičių valdovų. Vaikai noriai piešė Gediminaičių stulpus, kai kurie nupiešė dar ir Lietuvos vėliavą. Visi linksmai praleidome laiką, vaišinomės gardžiais skanėstais.
Gražina Andrulevičienė
Birštono padalinio vyresn. bibliotekininkė

Rubrikoje Mokyklų gyvenimas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *