Požeminių konteinerių aikštelės Prienuose jau ruošiamos eksploatacijai

Prienuose jau baigtos įrengti ir netrukus bus pradėtos eksploatuoti naujos požeminės konteinerių atliekų aikštelės.

ARATC nuotraukoje: Prienuose jau įrengtos modernios požeminių konteinerių aikštelės.

„Visi šių aikštelių įrengimo darbai jau yra baigti. Šiuo metu vyksta paskutinis derybų su paslaugos teikėju etapas, kuriam pasibaigus ir pasirašius sutartį naujosios aikštelės bus pradėtos eksploatuoti“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vadovas Martynas Krasauskas.
Eksploatacijai jau yra paruošta 13 požeminių aikštelių. Artimiausiu metu bus įkasti konteineriai ir dar trijose požeminėse aikštelėse.
„Aikštelės įrenginėjamos pagal iš anksto parengtą ir patvirtintą schemą. Tačiau, pradėjus darbus, kai kur teko koreguoti konteinerių įkasimo vietas, ieškoti naujų techninių sprendimų dėl tose vietose esančių komunikacijų, trasų iškeldinimo ir tai turėjo įtakos galutiniam darbų terminui“, – sakė ARATC Veiklos organizavimo padalinio vyr. specialistas – energetikas Vitas Klimas.
Įgyvendinant Komunalinių atliekų infrastruktūros plėtros projektą Prienų rajono savivaldybėje iš viso bus įrengta 40 konteinerinių aikštelių: be jau baigiamų įrengti 16 požeminių, bus pastatyta dar 12 pusiau požeminių ir 12 antžeminių.
Prienų mieste, kur yra didžiausi žmonių srautai, įrengtos požeminės aikštelės. Pusiau požeminės aikštelės bus įrengtos tam tinkamose vietose. Antžeminės aikštelės, kurios irgi jau yra suprojektuotos, bus įrenginėjamos tik ten, kur neįmanoma įrengti pusiau požeminių aikštelių.
Kiekvienoje aikštelėje įrengiama po 5 konteinerius, skirtus mišrioms komunalinėms atliekoms, plastiko ir metalo pakuotei bei atliekoms, popieriaus ir kartono pakuotei bei atliekoms, stiklo pakuotei ir atliekoms bei maisto atliekoms.
Tad pradėjus eksploatuoti naujas aikšteles Prienų miesto daugiabučių namų gyventojai pirmieji regione turės galimybę atskirai rūšiuoti maisto atliekas.
Iki šiol maisto atliekos regione atskirai buvo surenkamos tik iš individualių namų gyventojų, kuriems yra išdalinti tam skirti konteineriai. Vasarą jie ištuštinami du kartus per mėnesį.
Įrengus naujas aikšteles, kurios atsiras visose regiono savivaldybėse, rūšiuoti maisto atliekas privalės ir daugiabučių namų gyventojai.
Modernių aikštelių įrengimas – tai naujas etapas atliekų tvarkymo istorijoje. Ir ne tik todėl, kad konteinerių aikštelės įgyja visai kitokį estetinį vaizdą, o atliekų surinkimas požeminiuose konteineriuose užtikrina švaresnę aplinką.
„Labai didžiulis, bet neišvengiamas iššūkis ir gyventojams, ir mums, atliekų tvarkytojams, yra atskiras maisto atliekų surinkimas. Mes, tvarkytojai, esame tam pasiruošę ir tikimės, kad švariau, atsakingiau gyventi norintys žmonės bus mūsų sąjungininkai šiame kelyje“, – viliasi ARATC Atliekų tvarkymo paslaugų ir kontrolės padalinio vadovas M. Krasauskas.
ARATC informacija

Rubrikoje Aplinkosauga. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *