„ČIULBA ULBA. PRAMOGOS BIRŠTONE“ KVIEČIA APSILANKYTI BIRŠTONO KURORTE

„Čiulba ulba“ – pramogų ir laisvalaikio organizatoriai kviečia surengti šeimos, draugų ar darbo kolektyvo išvyką, linksmai ir įsimintinai praleisti laiką. Mes galime pavieniams, savarankiškiems keliautojams ar grupėms pasiūlyti laisvalaikio praleidimo būdą pagal individualius poreikius. „Čiulba ulba“ – pramogauti, nustebti, mėgautis!
TEMINIAI MARŠRUTAI
Teminis maršrutas: „Gastronominis maršrutas Birštone“
Birštono kurortas garsėja ne tik ypatingais mineralais, Nemuno vingiais, įkvepiančia gamta ir ypatingai švariu oru, bet ir savo gastronomijos tradicijomis. „Čiulba ulba“ šį pavasarį pasitinka su gardžiomis naujienomis ir kviečia išbandyti „Čiulba ulba“ gastronominį maršrutą Birštone“, leistis į skonių, ragavimų, atradimų, kulinarijos istorijų, linksmų pasakojimų kupiną kelionę. Atraskime kitokį, gastro, kulinarinį Birštoną!
Pagal savo skonį ir kainą dalyviai galės pasirinkti maršrutus: „Po gardų kąsnelį“, „Atradimų skoniai Birštone“, „Birštono gurmanai“.
Kiekvieno maršruto dalyvių laukia pažintis su „Birštono kulinarijos istorija“, kaip ir dera kurorte, tarpukario damų ir ponų popietės „arbatėlė“, daug įdomių faktų, užduočių ir staigmenų.
Gastronominių maršrutų dalyviai turės išspręsti su Birštono kulinarijos istorija susijusias užduotis, sužinos, ką mėgdavo šeimoje gaminti žymūs to meto žmonės – prezidentas Smetona, Balys Sruoga, Juozas – Tumas Vaižgantas, koks buvo dietinis maitinimas ir kokiais principais vadovavosi tarpukario šeimininkės?…
Dalyvausite orientaciniame žaidime, pažinsite svarbiausius Birštono istorinius, turizmo, kultūros objektus, kurie susiję su gastronomija, kulinarija Birštone. Žinoma, visų dalyvių laukia ir maisto degustavimas, ragavimas jaukiuose Birštono restoranuose ir kavinėse – skanausime ir itališką virtuvę, ir Birštono pasididžiavimą šamą, ir, žinoma, vegetariškus, dietinius kurorto patiekalus. Ar pasirengę gastro atradimų kelionei?
Teminis maršrutas: „Birštonas kauniečiams arba Birštonas myli Kauną?“
Birštonas ne tik artimiausias kurortas, esantis šalia Kauno. Birštoną su Kaunu jau nuo seno sieja daugiau nei draugystė. Susipažinę su istoriniais faktais, išgirdę įdomių birštoniečių ir kauniečių pasakojimų apie Birštoną ir Kauną, nutarėme sukurti teminį maršrutą „Birštonas kauniečiams arba Birštonas myli Kauną“. Tai, ką vadiname „daugiau nei draugystė“, tarp Birštono ir Kauno prasidėjo dar Vytauto Didžiojo laikais, kai Birštone, Vytauto kalno papėdėje, Vytautas Didysis suteikė Kaunui Magdeburgo teises.
Šis faktas buvo tik vienas iš daugelio, tapęs įkvėpimu „Čiulba ulba“ komandai sukurti ir pakviesti dalyvauti kelionėje, teminiame maršrute „Birštonas myli Kauną“. Šis maršrutas skirtas birštoniečiams, kauniečiams, o ir visiems tiems, kas myli Birštoną, myli Kauną, ir juos abu. Pasirinkę šį pažintinį maršrutą, keliaudami po Birštono istorines vietas, kultūros, turizmo objektus, sužinosite įdomiausių faktų ir istorijų apie Birštono ir Kauno „draugystę“.
Intriguojame ir dalinamės keliomis užuominomis: abiejuose miestuose nenustebkite, kad rasite paminklus Vytautui Didžiajam, susipažinsite su paslaptinga prelato K.Olšausko gyvenimo ir meilės istorija, kuri sieja Birštono kurortą ir Kauno miestą, išsiaiškinsite, kaip su abiejų miestų istorijomis susijęs tarpukario „reklamos virtuozas“ Mstislavas Dobužinskis, būsite pakviesti surasti vandens stichijas simbolizuojančius fontanus. Kauniečiai atras įkvepiančias skulptūras, kurių autorius sieja meilė Birštonui ir Kaunui, o birštoniečiai galės sužinoti spalvingas vienų žymiausių visų laikų moterų Lietuvoje – Barboros Radvilaitės Bonos Sforcos, Sofijos Smetonienės – gyvenimo istorijas… Kurios, beje, taip pat gražiai susijusios su Birštono meile Kaunui ir Kauno – Birštonui.
Teminis maršrutas vaikams: „Voverytės kelias arba kaip Voverytė ieškojo sveikatos Birštone?“
Sveiki atvykę į Birštoną, sveikatos ir harmonijos kurortą! Išduosime jums paslaptį, kad Birštoną yra įsimylėję ne tik žmonės, atvykstantys čia pasisemti sveikatos, atgauti jėgas, įkvėpti, paragauti mineralų, bet ir ypatingai mieli gyvūnai, Birštono voverytės! Jeigu jau lankėtės Birštone, esame tikri, kad sutikote ne vieną iš jų. Kviečiame išbandyti naują maršrutą vaikams, pradinukams „Voverytės kelias“ ir kartu su nuotaikingu simboliu – Birštono Voveryte – leistis į kelionę ir ieškoti sveikatos Birštono kurorte.
Voverytė girdėjo, kad žmonės atvažiuoja į Birštoną sveikatos pasitaisyti. Bet ji niekaip nesuprato, kas ta sveikata. Kur jos ieškoti? Kokia jos spalva? Ar ji saldi? Ar gardžiai kvepia? Kartu su maršruto vadovu ieškosite „sveikatos“, išbandysite Kneipo sodo sveikatinimo procedūras, ragausite mineralinį vandenį ir sužinosite apie jo istoriją ir naudą sveikatai, atliksite užduotis ant Vytauto kalno ir prie Birštono banginuko, išbandysite gydomojo purvo galias, pažinsite Birštono kurortą, jo istoriją, sveikatinimo, turizmo objektus, vaišinsitės „Banginio skanėstu“ – sveiku ir skaniu saldumynu. Ieškokime sveikatos kartu su Voveryte!
Laukiame Jūsų Birštone,
„Čiulba ulba“ komanda

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *