Įsimintina Prienų rajono ūkininkų kelionė į Klaipėdos kraštą

Gegužės 24 dieną Prienų ūkininkų sąjungos iniciatyva buvo suorganizuota pramoginė – pažintinė kelionė į Žemaitijos kraštą, Klaipėdą. Aplankėme Jūrų muziejų, apžiūrėjome atnaujintą ekspoziciją, kurioje – jūros plėšriosios žuvys, vėžiagyviai, kriauklės ir laivų maketai.


Lankėmės Delfinariume ir susidomėję stebėjome delfinų pasirodymą. Krantinėje matėme didelį kruizinį laivą, mintyse pasvajojome kada nors paplaukioti tokiu „laiveliu“. Matėme ir suskystintų dujų terminalo laivą. Kadangi dar buvo šaltas jūros vanduo, pabraidžiojom Baltijos jūros pakrante. Tačiau tarp ūkininkų atsirado ir vienas sveikuolis, kuris spėjo ir išsimaudyt.
Pasigrožėję Klaipėda toliau pasukome į Šilutės rajoną. Važiuodami stebėjome sausros nualintus pasėlius. Matėme ir Pamario krašto polderius bei užlietas pievas, kuriose ganėsi karvės, jų ten akivaizdžiai daugiau nei mūsų rajone.
Toliau pasukome Mažosios Venecijos link. Šilutės rajone, Minijos upės žemupyje, įsitaisęs Minijos kaimas, labiau žinomas Mingės vardu, rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas 1540 m. Pagrindinis verslas anuomet buvo žvejyba, tai išliko iki šių dienų. Vaizdingame Nemuno deltos regioniniame parke esantis kaimelis unikalus tuo, kad upė, burianti žvejus, čia atstoja gatvę, tačiau jos taip lengvai nepereisi – tilto nėra. Vietiniai gyventojai į kitą krantą iriasi valtelėmis ar persikelia vandens dviračiais. Dėl šios priežasties ir dėl gražaus gamtovaizdžio Mingės kaimą vietiniai vadina mažąja Lietuvos Venecija. Čia vietoje įprastinių gatvių nusidriekusios vingiuotos vandens juostos. Tik plaukiant galima pajausti Nemuno deltos savitumą – nuostabus kraštovaizdis, paukščių karalija, Kuršių marių platybės.
Čia mums ir išsipildė didžioji svajonė – laivu iš Mingės kaimo plaukėme ekskursiniu maršrutu: Minijos upė – Minijos kaimas – Upaitės upė – Kniaupo įlanka – Kuršių marios – Atmatos upė –Uostadvaris – Minijos upė. Plaukdami laiveliu, sutikome ir žvejų valtelių, kuriems mojavome. Maloniai pabendravome su laivo kapitonu. Skanavome žuvienės.
Po pasiplaukiojimo prie bendro stalo aptarėme tolimesnius planus.
Birželio 6 dieną Prienų ūkininkų sąjunga organizuoja išvyką į Pilviškius, į Vilkaviškio grūdų elevatorių. Liepos 5 dieną Kėdainių arenoje vyks LŪS 100 -mečio nuo įkūrimo ir 30 -mečio nuo atkūrimo šventė. Prienų ūkininkų sąjunga planuoja dalyvauti šventėje. Kviečiame prisijungti norinčiuosius.
Artimiausiu metu Ūkininkų sąjungos tarybos nariai organizuos išvažiuojamuosius posėdžius kiekvienoje seniūnijoje, kurių metu su tos seniūnijos specialistais ir Žemės ūkio skyriaus vedėja aptarsime opiausias problemas, apžiūrėsime laukus, pasidalinsime gerąja patirtimi su kitais ūkininkais. Norėtume, kad dar daugiau ūkininkų papildytų Sąjungos narių gretas.
Po bendros vakarienės ir pašnekesių sėdome į autobusą ir pasukome namų link.
Grįžome laimingai, pilni gerų įspūdžių. Dėkojome Ūkininkų sąjungos pirmininkui Martynui Butkevičiui už įsimintiną kelionę.
Prienų ūkininkų sąjungos tarybos informacija

Rubrikoje Žemės ūkis. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *