Šilagėliečiai sėkmingai pasirodė festivalyje „Sportas visiems 2019“ Palangoje

Paskutinysis gegužės mėnesio savaitgalis Palangoje buvo kupinas sportinio entuziazmo ir puikios nuotaikos. Festivalis „Sportas visiems“ jau vyko 25 kartą. Festivalyje dalyvavo daugiau nei 7 tūkstančiai dalyvių, tarp jų ir 35 šilagėliečiai, o renginio programa šiais metais buvo itin gausi: per 70 skirtingų sporto renginių, varžybų, konkursų, paskaitų ir kitų aktyvių užsiėmimų.
Šilagėliečiams fantastiškai sekėsi komandinėje pasagos mėtymo rungtyje, kur po metų pertraukos vėl iškovojo pirmą vietą. Birštono sveikos gyvensenos klubo „Šilagėlė“ rezultatas – 239 taškai. Antrą vietą iškovojo Lietuvos šaulių sąjunga – 132 taškai. Trečioje vietoje liko LKKMA (Lietuvos kūno kultūros mokytojų asociacija) – 129 taškai.
Moterų grupėje pasagos mėtymo varžybose varžėsi 105 dalyvės. Visas nugalėtojų pjedestalas priklausė Birštono sveikos gyvensenos klubo narėms. Pirmą vietą iškovojo Irma Bagdanavičienė – 71 taškas, antroje vietoje liko Vita Vainauskienė (54 taškai) ir trečioje – surinkusi tiek pat taškų Jolanta Rasiukevičienė. Pagal pirmą geresnį metimą serijoje aukštesnė vieta atiteko Vitai Vainauskienei. Tarp vyrų varžėsi 98 dalyviai. Antras liko šilagėlietis Vytautas Vaitkevičius – 60 taškų, o pirmas buvo Renatas Zdanavičius iš Radviliškio – 62 taškai, trečioje vietoje liko Vaclovas Rimašius iš Vilniaus, kuris priklauso blaivios gyvensenos klubui „Optimalietis“ – 51 taškas.
Dviračių figūrinio vairavimo varžybose sėkmingai pasirodė Algimanta Gedminienė. Moterų grupę sudarė 18 metų ir vyresnės dalyvės – Algimanta Gedminienė iškovojo sidabrinį apdovanojimą, o analogiškoje vyrų rungtyje Vytautas Gedminas finišą kirto trečias ir gavo bronzinį apdovanojimą.
Vytautas Vaitkevičius sėkmingai pasirodė svarmens metimo rungtyje, savo amžiaus grupėje iškovojęs trečią vietą, o tarp moterų savo amžiaus grupėje Laura Rybnikova buvo ketvirta. Ketvirta liko ir Vida Gadliauskienė dešimties kilometrų bėgime.
Visi šilagėliečiai įkvėpė gaivaus pajūrio oro, turiningai praleido savaitgalį su bendraminčiais ir išsivežė pačius geriausius įspūdžius.
Už autobusą dėkojame Birštono parapijos klebonui, monsinjorui Jonui Dalinevičiui, o už saugią kelionę – Rimvydui Rasiukevičiui.
Vytautas Gedminas
Klubo „Šilagėlė“ prezidentas

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *