Ketvirtoji Birštono Garbės piliečio Juozo Palionio Greitųjų šachmatų taurė iškeliavo į Vilnių

Nuo 2016 m. Birštone vykstantis regioninis Greitųjų šachmatų turnyras sukviečia gausią šios sporto šakos atstovų auditoriją. Idėja organizuoti tokio pobūdžio turnyrą kilo ilgamečiam Birštono sporto centro šachmatų treneriui Kaziui Lukošiui ir Sporto centro direktoriui Sauliui Smailiui. Prie turnyro organizavimo sutiko prisidėti Seimo narys Andrius Palionis ir Juozo Palionio Labdaros ir paramos fondas. Tais pačiais metais įsteigta ir Birštono Garbės piliečio Juozo Palionio taurė Greitųjų šachmatų turnyro komandai nugalėtojai.


Jau ketvirtą pavasarį organizuojamas šachmatų turnyras aktyvus dalyviais įvairiose amžiaus kategorijose. Džiugina tai, kad daugėja jaunimo, tradicijos neišduoda ir ištikimi šachmatų tradicijos Birštone tęsėjai. Birštono sporto centro šachmatų trenerė Danutė Urbanavičiūtė labai aktyviai skleidžia šio sporto tradiciją ir vyresnės, ir jaunesnės kartos birštoniečių bendruomenėje. Turnyre šiemet dalyvavo 15 birštoniečių, tarp kurių jauniausio šachmatininko prizas teko penkerių metų atstovui Liutaurui Naudžiūnui ir vyriausio – 92 -ejų metų birštoniečiui Antanui Tankevičiui. Rezultatyviausio šachmatininko prizą pelnė Robertas Travkinas. Į Birštoną kovoti dėl Juozo Palionio taurės atvyko šachmatininkai iš Alytaus, Kauno, Marijampolės, Prienų, Vilniaus.
Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis suteikė galimybę Greitųjų šachmatų turnyro dalyviams varžytis reprezentacinėje Birštono svetainėje, istoriniame Kurhauzo pastate. Ko gero, ir jauki Kurhauzo aplinka įkvėpė kurorto svečius nenusileisti šeimininkams, atkakliai siekti pergalės. Šiemet Birštono Garbės piliečio Juozo Palionio taurė išslydo birštoniečiams iš rankų ir iškeliavo į Vilnių. Nugalėtojams atstovavo: Marius Bieliauskas, Aleksandras Šalna ir Ieva Šitkauskaitė. Antrieji liko birštoniečiai: Danutė Urbanavičiūtė, Kazimieras Senavaitis ir Robertas Travkinas. Trečioji komandinė vieta atiteko kauniečiams: Jonui Ridzvanavičiui, Algirdui Rauduvei ir Patricijai Alionytei.
Šachmatų turnyro dalyviai varžėsi trijose amžiaus kategorijose. Šachmatininkams teisėjavo vyr. teisėjas Kęstutis Norkeliūnas iš Marijampolės.
Mergaičių grupėje medalius ir prizines vietas iškovojo: pirma vieta – Rugilei Remeikaitei iš Vilniaus, antra – Patricijai Alionytei iš Kauno ir trečia – Ugnei Vegelytei iš Birštono. Berniukų grupėje medaliai pasiskirstė taip: pirmasis – Vytenis Remeika iš Vilniaus, antrasis – Šarūnas Norkeliūnas iš Marijampolės ir trečiasis – Domantas Ramanavičius iš Alytaus.
Merginų ir vaikinų grupėse medaliai ir prizinės vietos: merginų grupėje pirmoji Ieva Šitkauskaitė iš Vilniaus, antra – Neda Žuvininkaitė iš Birštono, trečia – Ugnė Naudžiūnaitė iš Birštono. Vaikinų grupėje pirmoji vieta – Ugniui Remeikai iš Vilniaus, antroji – Rapolui Likavičiui iš Vilniaus, trečioji – Matui Norkeliūnui iš Marijampolės.
Prizinės vietos ir medaliai moterų grupėje atiteko: pirmoji – Danutei Urbanavičiūtei iš Birštono, antroji – Editai Veličkaitei iš Alytaus.
Vyrų grupėje pirmą vietą ir aukso medalį laimėjo – Aleksandras Šalna, sidabras atiteko – Merūnui Liauciui ir dviem bronzos medaliais bei dvejomis trečiomis vietomis pasidalijo Marius Bieliauskas iš Vilniaus ir senjoras Jonas Ridzvanavičius iš Kauno.
Greitųjų šachmatų turnyro dalyvius sveikino, apdovanojo ir kvietė į kitų metų susitikimą Birštone JPLP fondo vadovė Edita Palionytė ir fondo atstovė Valė Petkevičienė. Birštono Garbės piliečio Juozo Palionio idėja – „būkime turtingesni dalindamiesi, būkime laimingi bendraudami“ tęsia savo misiją. Einame drąsiu žingsniu, laikydamiesi tradicijų, džiaugdamiesi bendravimu ir vieni kitų laimėjimais.
Valė Petkevičienė
JPLP fondo atstovė 

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *