Birštono sav. merės verslo pusryčiai: „Sieksime, kad Birštonas ir toliau būtų kokybiškas tarptautinių sveikatinimo paslaugų kurortas, kuriame ir gyventojas, ir svečias jaustųsi karališkai

Gegužės 22 d. „Eglės“ sanatorijoje vyko tradiciniai Birštono savivaldybės merės verslo pusryčiai su verslo atstovais. Jų metu merė Nijolė Dirginčienė pristatė naujos kadencijos tikslus, viziją, suformuotą komandą, savivaldybės strateginius planus, prioritetines turizmo rinkas, buvo aptartas pasiruošimas vasaros sezonui, artėjančiai Birštono miesto šventei. Verslo atstovai buvo kviečiami diskutuoti, pristatyti įmonių, bendrovių naujoves, iškelti problemas, aptarti rūpimus klausimus.

 

Susitikimo metu naujoji Birštono sav. administracijos direktorė Jovita Tirvienė pasidalino savo idėjomis dėl artimiausių Savivaldybės strateginių planų, projektų įgyvendinimo. Pasak jos, bus stengiamasi efektyvinti savivaldybės administracijos darbą, tęsti projektų rengimą ir įgyvendinimą, pritraukti investicijas. Prioritetinės sritys, apie kurias bus diskutuojama su bendruomene, yra eismo Birštono kurorte reguliavimas, naujų rekreacinės paskirties pastatų ir paslaugų atsiradimas, tarptautinių projektų tęstinumas. Taip pat buvo dar kartą pristatytas „Smulkaus ir vidutinio verslo“ rėmimo fondas, akcentuota, kad yra galimybės gauti paramą smulkiam verslui: kompensuoti išlaidas ir gauti subsidiją verslo idėjai.
Architektūros ir kraštotvarkos skyriaus vedėjas Mantas Michaliunjo verslo vadovams ir atstovams pristatė naujausias laikinas prekybos vietas, reklamos kurorte, iškabų, reikalavimus, buvo aptartas pasiruošimas vasaros sezonui. Siekiama, kad reklaminės iškabos atitiktų bendrą kurorto stilistiką, būtų derinamos spalvos, pabrėžiamas autentiškumas. Naujos laikinos prekybos vietos atsiras Birštono kurorto parkuose, promenadoje, prie Birštono tvenkinių. Taip pat bus atidaryti nauji maitinimo objektai, planuojama, kad kurortą papuoš dar daugiau skulptūrų. Birštonas ir toliau siekia būti ekologišku, žaliu kurortu. Jau po mėnesio Birštone bus įrengtos 2 automobilių įkrovimo stotelės – prie Sporto centro ir prie Kultūros centro, tad elektromobilius vairuojantys kurorto gyventojai ir svečiai turės galimybę įsikrauti automobilius. Pasak vyr. architekto, daugėja ir privačių katerių, jachtų Nemune, tad planuojama įrengti naujas įlaidas valtims ir laivams, mobilias prieplaukas. Taip pat M. Michaliunjo priminė, kad vis dar yra koreguojamas Birštono sav. bendrasis planas.
Verslo pusryčių metu apie turizmo statistiką, paslaugų naujoves, prioritetines turizmo rinkas papasakojo Turizmo informacijos centro direktorė Rūta Kapačinskaitė. Pasak jos, Birštonas vis dar išlieka lietuviškiausias kurortas – daugiausia sulaukiama svečių, turistų iš Lietuvos. Tačiau pastaraisiais metais daug dėmesio skiriama ir komunikacijai užsienyje, ypač prioritetinėse šalyse: Vokietijoje, Latvijoje, Izraelyje. Stengiamasi, kad informacijos apie Birštono kurortą ir čia teikiamas sveikatinimo paslaugas būtų kuo daugiau anglų, rusų, vokiečių, latvių, lenkų kalbomis. Turizmo informacijos centro direktorė pasidžiaugė, kad turistų srautai ir toliau auga. Šiais metais jau buvo surengti Birštono kurorto pristatymai, dalyvauta parodose Lietuvoje, Latvijoje, Izraelyje. Populiarėja gastro turizmas, populiarios ir naujos Turizmo informacijos paslaugos – speciali maršrutų platforma, daug informacijos skelbiama ne tik leidiniuose, bet ir el. priemonėse, interneto svetainėse, išmaniosiose programėlėse.
Artėjančią Birštono kurorto šventę ir pagrindinius renginius, programą pristatė mero pavaduotojas Vytas Kederys. Šių metų Birštono miesto šventės šūkis yra „Būk Birštone!“, pagrindinės šventės temos – sveikata, vanduo, globalus Birštonas (2019 – Pasaulio lietuvių metai), ekologiškumas. Šių metų eisenos tema – mėlyna spalva, simbolizuojanti Nemuno vingius, mineralinį vandenį, gryną orą, mėlyną Birštono padangę, ekologiškumą. Pagal programą Birštono gyventojų ir svečių laukia: karšto oro balionų čempionatas, sveikatingumo ir sporto renginiai, Jurgos Šeduikytės, Povilo Meškėlos, Baibos, grupės „Biplan“ koncertai, programos šeimoms, pramogos ore, vandenyje, žemėje.
Birštono kurorto komunikacijos planus, strategiją ir šių metų tendencijas pristatė mero patarėja Rimantė Kurkauskaitė. Pasak R. Kurkauskaitės, Birštono kurorto komunikacijos tendencijos išlieka tos pačios: akcentuoti Birštono, kaip sveikatos ir unikalios gamtos, kurorto unikalumą, komunikuojant ir kuriant įvaizdį dėmesį skirti sveikatinimui, ramybei, unikaliai gamtai, kokybiškam poilsiui. Šių metų komunikacijos, kurorto pristatymų akcentas – „Birštonas – mineralinių vandenų kurortas“. Mineralinis vanduo naudojamas sveikatinimo, SPA procedūrose, jis geriamas, juo kvėpuojama, vanduo netgi dedamas kaip ingredientas, gaminant įvairus patiekalus kurorto restoranuose ir kavinėse. Sveikatinimas, poilsis ir toliau derinamas su kokybišku kultūriniu gyvenimu, sporto, aktyvaus laisvalaikio renginiais. Šiais metais vyks daugiau kaip 200 įvairiausių renginių, pagrindiniai iš jų: Miesto šventė, Karšto oro balionų čempionatas, muzikos festivaliai, diskusijų festivalis „Būtent“ ir kt. Didelis dėmesys komunikuojant skiriamas ir gastro turizmui. Neseniai vyko daug susidomėjimo sulaukęs „Birštono kulinarinis“ konkursas, kurio metu patiekalus vertino ir „maisto kritikais“ tapo Birštono gyventojai ir svečiai. Komunikuojant ir toliau bus kuriamas tarptautinio, sveikatinimo paslaugų, kokybiško kurorto įvaizdis ir reputacija.
Kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis diskusijų metu pasidžiaugė, kad Birštoną yra pamėgę tarptautinių, respublikinių renginių organizatoriai: vyksta tarptautiniai festivaliai, rengiamos parodos, koncertai, organizuojami tarptautiniai sporto renginiai. Džiugu, kad sanatorijose, SPA centruose, viešbučiuose taip pat daugėja kultūros renginių, koncertų. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariato viršininkas Rolandas Stiklius teigė, kad Birštonas ir toliau išlieka viena saugiausių savivaldybių Lietuvoje. Jau daugėja iššūkių dėl eismo reguliavimo kurorte: auga automobilių, dviratininkų, pėsčiųjų srautai. Buvo diskutuojama apie saugumo užtikrinimą Nemuno krantinėje, priminta, kad vasaros sezono metu joje draudžiama važiuoti dviračiais.
Kalbėdami apie naujoves, verslo atstovai tvirtino, kad yra pasiruošę turistiniam vasaros sezonui. „Vytautas mineral Spa“ marketingo ir komunikacijos vadovė Eglė Preikšaitytė pasidžiaugė, kad kompleksas turi naują komunikacijos strategiją – SPA paslaugos, procedūros remiasi koncepcija „Mineralinis vanduo ir natūralūs ištekliai“. Taip pat ji teigė, kad naujausias sportininkų reabilitacijos centras, kuris baigiamas statyti šalia „Vytautas mineral Spa“ komplekso, turėtų būti atidarytas iki Naujųjų metų, jame planuojama įrengti apie 60 kambarių, SPA ir konferencijų centrą. „Eglės“ sanatorijos marketingo vadovė Aistė Povilauskaitė džiaugėsi augančiais atvykstančių į sanatoriją svečių iš Lietuvos ir užsienio srautais, teigė, kad prioritetais išlieka medicininis gydymas, sveikatinimas, kad vis daugiau dėmesio skiriama kultūriniam gyvenimui, renginiams, parodoms įvairiose sanatorijos erdvėse. „Royal Spa Residence“ vadovas Rimantas Šimkevičius taip pat pasidalino šių metų naujovėmis – „Royal Spa Residence“ ne tik tampa tarptautinio tinklo „AccorHotels“ dalimi, pakeis pavadinimą į „Mercure Birštonas Royal SPA Hotel“, bet ir keičia SPA paslaugų, restorano meniu koncepciją. Unikali Sebastiano Kneipo filosofija ir jos elementai yra dar labiau taikomi ir sveikatinimo paslaugose, ir svečiams siūlant SPA paslaugas, tobulinant restorano meniu. Taip pat Birštono kurorto gyventojai ir svečiai maloniai yra laukiami „Royal Spa Residence“ restorane, kur galima rinktis dienos pietų meniu bei papietauti vasaros lauko terasoje po atviru dangumi.
Birštono savivaldybės informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *