Poezijos pavasario aidai – ir Justino Marcinkevičiaus tėviškėje

Tik pradėjus skleisti sparnus tradicinio poezijos pavasario paukštei, šventės aidai atvilnijo ir į Pociūnus, į vieno iš šio prasmingo renginio sumanytojų, poeto Justino Marcinkevičiaus tėviškę. Čia, Alksniakiemio kaimo bendruomenės kvietimu, lankėsi „Antakalnio senjorų klubo“ nariai, vadovaujami klubo prezidentės Gražinos Berkelienės.


Iš vakaro antakalniečiai mūsų garbų kraštietį, o savo buvusį kaimyną, mat didžiąją gyvenimo dalį Justinas Marcinkevičius gyveno būtent Antakalnio rajone, skaitydami jo kūrybą prisiminė namuose, Vilniuje, o kitądien prisilietė prie jo gimtinės šaknų.
Su vilniškiais bendravo poeto sesuo Dalė, brolis Romas su žmona Birute, kauniškis, buvęs Seimo narys, vienas iš Sąjūdžio pirmeivių Rytas Kupčinskas, kraštietė, Kauno miesto senjorų tarybos narė Antanina Skaudžiuvienė, nuoširdžiai besirūpinusi visa svečių iš sostinės viešnage Pociūnuose.
Prie paminklinio akmens liejosi prisiminimai, skambėjo muzika bei dainos. Meninę programą atliko ir „Antakalniečių senjorų klubo“ vokalinis instrumentinis ansamblis „Šilo aidai“ (koncertmeisteris Petras Kostiukas).
Vėliau tradicinė alksniakiemiškių gegužinės šventė kartu su bičiuliais iš Vilniaus tęsėsi „Debesotos“ kavinės erdvėse.
„Gyvenimo“ informacija
Onutės Valkauskienės nuotraukos

Rubrikoje Bendruomenės. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *