Naujasis Lietuvos prezidentas – Gitanas Nausėda

Sekmadienį Lietuva rinko Lietuvos prezidentą. Naujuoju šalies vadovu tapo 55 -erių metų ekonomistas, nepriklausomas kandidatas Gitanas Nausėda. Preliminariais duomenimis, antrajame rinkimų ture už jį balsavo 65,86 proc. rinkimuose dalyvavusių rinkėjų. G.Nausėdos konkurentė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos paramą turėjusi Ingrida Šimonytė surinko 32,86 proc. balsų.
Kaip ir visoje Lietuvoje, taip ir Birštono bei Prienų rajono savivaldybių rinkimų apylinkėse balsavę gyventojai taip pat atidavė pirmenybę G. Nausėdai. Birštono rinkimų apygardoje jis pelnė 61,06 proc. balsavusiųjų palankumą, o Prienų rinkimų apygardoje jį palaikė 67,07 proc. rinkėjų.

Europos Parlamente dirbs 11 Lietuvos atstovų

Sekmadienį Lietuvoje taip pat vyko ir rinkimai į Europos Parlamentą. Paaiškėjo, kad savo atstovus jame turės penkios partijos, visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“ ir „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija.
Išankstiniais duomenimis, daugiausia rinkėjų balsų laimėjo Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (3 mandatai). Po 2 savo atstovus turės socialdemokratai ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po 1 – Lietuvos liberalų sąjūdis, Darbo partija, „Aušros Maldeikienės traukinys“ ir koalicija.
Birštono krašto rinkėjai, balsuodami už kandidatus į EP, pirmenybę atidavė Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatams, pelniusiems 29,78 proc. balsų. Pagal surinktus balsus antri liko konservatoriai, treti – socialdarbiečiai, ketvirti – valstiečiai – žalieji ir penkti – Lietuvos centro partijos kandidatai.
Prienų rinkimų apygardoje pirmo penketo balsai pasiskirstė taip: Lietuvos socialdemokratų partija – 22,64 proc., Tėvynės sąjunga – Krikščionys demokratai – 15,63 proc., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 13,53 proc., Darbo partija – 8,07 proc., Lietuvos socialdemokratų darbo partija – 7,64 proc.
„Gyvenimo“ informacija

 

Rubrikoje Aktualijos. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *