Aleksandro Jonušo atminimui – sklandymo veteranų startai

Lietuvos aviacijos veteranai ne tik keliauja, aktyviai dalyvauja įvairiuose renginiuose, bet nepraleidžia progos ir paskraidyti.
Štai praėjusį šeštadienį į Pociūnus sulėkę Alytaus, Kauno ir Vilniaus sklandymo senjorai stojo į kovą dėl Aleksandro Jonušo taurės.

A.Jonušo taurės varžybų dalyviai.

Varžybose užsiregistravo šešiolika pilotų. Jų amžius – nuo 64 -erių iki 94 -erių metų, bet atrodo jie gerokai jaunesni. Visų tikslas buvo pakilus sklandytuvu į 300 m aukštį kuo tiksliau nusileisti prie pažymėto ženklo – vielutės. Varžybų dalyviai skrido su antroje kabinoje sėdinčiu saugos instruktoriumi, sklandytuvus į orą vilko lėktuvas. Pučiant stipriam, gūsiniam vėjui tiksliai nusileisti nebuvo paprasta, bet senjorai darė stebuklus – vilniečiui Vidui Mikalauskui iki ištemptos vielutės pritrūko tik 5 cm! Tiesa, kai kurių rezultatai buvo gerokai kuklesni… Sklandė puiki nuotaika, jaunystės prisiminimai ir buvo smagu.

St.Jonušienė sveikina antros vietos nugalėtoją G.Nekrašių. Šalia stovi sūnus Algimantas ir anūkas Titas.

A.Jonušo taurę iškovojo varžybų organizatoriai – Kauno sklandytojai. Antri liko vilniečiai, treti – alytiškiai. Asmeninėje įskaitoje pirmas – minėtas Vidas Mikalauskas, antras – alytiškis Algirdas Naraveckas, trečias – kaunietis Gintautas Nekrašius. Nugalėtojams prizus įteikė A. Jonušo žmona Stefanija, sūnus Algimantas ir anūkas Titas.
A. Jonušo (1935.10.27 – 2018.01.03) nuopelnai Lietuvos aviacijai didžiuliai. Jis buvo ne tik lakūnas, sklandytojas, bet ir vienas iš Pociūnų aerodromo įkūrėjų, Kauno aviacijos klubo vadovas (1966 – 1986), Prienų sklandytuvų gamyklos direktorius (1986 – 1992), A.Jonušas aktyviai dalyvavo ir atkuriant Lietuvos aeroklubą (LAK).
Onutė Valkauskienė
Autorės nuotraukos

Rubrikoje Sportas. Bookmark the permalink.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *