„Žmonės, kurie saugo Europą“

Šiuo metu Europos Komisija vykdo komunikacijos kampaniją „ES drauge saugiau“. Jos tikslas – plačiau informuoti visuomenę apie tai, kaip ES saugo savo piliečius nuo įvairių pavojų ir grėsmių. Kampanijos dėmesio centre – paprasti herojai, kurie europiniu lygmeniu padeda įveikti iššūkius sveikatos, aplinkos, nusikalstamumo, terorizmo, migracijos ir ekonomikos srityse. Per paprastų žmonių gyvenimo istorijas siekiama parodyti, kokia svarbi yra Europos Sąjunga kasdieniame žmonių gyvenime.

Gegužės 15 d. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Prienų Justino Marcinkevičiaus viešoji biblioteka pakvietė prieniečius į knygos „Žmonės, kurie saugo Europą“ pristatymą. Knygoje – penkiolika trumpų istorijų apie pašaukimą ir nekasdienišką kasdienį darbą – saugoti mūsų gyvenimą, mūsų laisvę ir taiką. Lietuvoje yra labai daug žmonių, kurie savo darbu gelbsti kitus, prisideda prie saugesnio Lietuvos ir visų Europos Sąjungos gyventojų saugumo. Tai – policijos pareigūnai, gaisrininkai, mokslininkai, gamtininkai, socialiniai darbuotojai, psichologai.
Renginyje dalyvavo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje politikos analitikas Justas Klimavičius, rašytojas ir scenaristas, komunikacijos paslaugų agentūros FABULA Hill+Knowlton Strategies kūrybos direktorius, knygos „Žmonės, kurie saugo Europą“ autorius Aidas Puklevičius ir knygos herojus, Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės posto vyr. inspektorius Dovydas Mazaliauskas. Renginio pradžioje Aidas Puklevičius trumpai pristatė knygos atsiradimo istoriją. Vėliau renginio dalyviai diskutavo apie Europą, Europos Sąjungos politiką bei apie vieną iš kampanijos „ES drauge saugiau“ temų – sienų saugumo užtikrinimą. Dovydas Mazaliauskas nuotaikingai papasakojo apie darbą muitinėje, apie rizikos vertinimą, transporto priemonių patikrą pasienio postuose. Panaudodamas atsineštas vaizdines priemones renginio dalyvius įtraukė į žaidimą, kurio metu reikėjo atspėti, kur galimai yra slepiama kontrabanda.
Visi renginio dalyviai gavo dovanų po knygą „Žmonės, kurie saugo Europą“, kuria nemokamai papildė savo asmeninius rinkinius.
Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *