Birštono sav. merei N.Dirginčienei – Tarptautinės moterų organizacijos „ZONTA International“ apdovanojimas

Gegužės 3 dieną Birštone vyko Tarptautinės moterų organizacijos „ZONTA International“ 100-mečio jubiliejaus renginys. Jame dalyvavo organizacijos narės iš Lietuvoje veikiančių trijų klubų – Vilniaus, Marijampolės, Alytaus, kartu su viešniomis iš Islandijos, Norvegijos, Švedijos, Danijos.


Buvo pristatytos veiklos ataskaitos, skaitomi pranešimai apie moterų galimybes ir vaidmenis visuomeniniame gyvenime. Taip pat įteiktos nominacijos aktyvioms ir savo veiklose pasižymėjusioms moterims.
„ZONTA International Vilniaus klubo“ pasiūlymu, apdovanojimas „Už aktyvią visuomeninę, pilietinę veiklą, rūpinantis savo miesto ir žmonių gerove, už kultūrinių, socialinių ir sveikatos paslaugų miesto gyventojams ir svečiams plėtrą, už nuostabiai sutvarkytą Birštoną“ buvo įteiktas Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei.
Priėmusi apdovanojimą N. Dirginčienė padėkojo „Vilniaus klubo“ zontietėms ir jų pirmininkei prof. Audronei Žigaitytei – Nekrošienei už šį garbingą įvertinimą.
– Tai kartu ir įpareigojimas man dar atkakliau dirbti Birštonui ir jo žmonėms, – sakė ji.
Tarptautinė moterų organizacija „ZONTA International“ yra 67 pasaulio šalyse veikianti organizacija, vienijanti aktyvias moteris politikes, verslininkes, akademikes, mokslo, meno atstoves, skatinanti moterų lyderystę ir diskusijas moterims aktualiomis temomis. Įvairiuose pasaulio miestuose esančiuose organizacijos klubuose iš viso yra apie 30 tūkst. narių moterų. Organizacija buvo įkurta 1919 metais JAV, šiemet ji švenčia savo veiklos 100 metų jubiliejų.
„Birštono versmių“ informacija

Rubrikoje „Birštono versmės“. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *