Gerumo šventė Balbieriškyje tęsiasi…

Jau rašėme, kad Velykų rytą naujoje Balbieriškio Švč. Mergelės Marijos Rožančinės parapijos bažnyčioje buvo pašventinti naujieji vargonai, kuriuos bažnyčiai padovanojo Lietuvos Respublikos pirmasis nacionalinis mecenatas Arvydas Paukštys, ženkliai prisidėjęs ir prie bažnyčios atstatymo. Na, o praėjusį šeštadienį gerbiamas Arvydas Paukštys su žmona Gražina ir kitais šeimos nariais bei UAB „Teltonika“ darbuotojais balbieriškiečiams ir svečiams dovanojo dar vieną prasmingą dovaną – klasikinės muzikos koncertą, kuriame dalyvavo tarptautinį pripažinimą pelnę Vokietijos ir Lietuvos atlikėjai.


Dviejų dalių koncerto metu skambėjo J. S. Bacho, V. A. Mocarto, J. Haidno, D.Verdžio, F. Mendelsono, O. Respinigio bei lietuvių kompozitorių Juozo Naujalio ir Juliaus Andrejevo kūriniai vargonams, styginių orkestrui ir solistams. Juos atliko svečiai iš Vokietijos sopranas Gunda Baumgartner ir vargonininkas Thorsten Mader bei Kauno styginių orkestro styginių ansamblis. Koncertui dirigavo dirigentas iš Vokietijos Karl – Ernst Eschborn, šiuo metu daug koncertuojantis ir su kauniškiais muzikantais užsienio koncertų salėse.
Naujaisiais Vokietijoje pagamintais vargonais vargonavęs Thorsten Mader taip pat yra daugelio tarptautinių konkursų prizininkas ir prestižinių universitetų profesorius bei tarptautinių muzikos mokyklų pedagogas, daug koncertuojantis įvairiose pasaulio šalyse. Jo vertinimu, Balbieriškio bažnyčios vargonai – aukščiausios kokybės. Kiek anksčiau, po bandomojo koncerto šiais vargonais kovo 15 dieną Vokietijoje, Windesheimo gamykloje, jie taip pat puikiai buvo įvertinti ir Vokietijos kultūros dienraštyje.
Koncerto klausytojai liko sužavėti ir daugybės konkursų prizininkės solistės Gundos Baumgartner pasirodymu. Jos atliekama Ave Marija iš D. Verdžio operos „Otelas“ skambėjo tiesiog dieviškai, kaip, beje, ir kitos arijos.
Taigi visi, kurie praėjusį šeštadienį buvo bažnyčioje, tikrai turėjo progos pajusti, kad gerumo šventė tęsiasi, kad naujoji Balbieriškio šventovė tampa jaukiais dvasinio ir kultūrinio artumo bei gražios bendrystės namais.
Ramutė Šimukauskaitė

Rubrikoje Kultūra. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *