Naujos kadencijos Tarybos nariai davė priesaiką

Balandžio 18 d. pirmajame posėdyje iškilmingai prisiekė naujai išrinktos Prienų rajono savivaldybės tarybos nariai. Jų priesaiką, stebint politinių partijų, visuomeninių judėjimų, bendruomenių atstovams, savivaldybės įmonių, įstaigų vadovams, administracijos darbuotojams ir gyventojams, priėmė rinkimų komisijos pirmininkė Sonata Labanauskienė. Po priesaikos antrai kadencijai tiesioginiuose rinkimuose išrinktas meras Alvydas Vaicekauskas ir kiti politikai sulaukė daugybės sveikinimų ir palinkėjimų. Pasveikinti mero atvyko Seimo nariai Andrius Palionis ir Vytautas Kamblevičius, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė bei šeimos nariai.

2019 – 2022 metų kadencijos Prienų rajono savivaldybės taryboje dirbs 25 nariai.

Daugiausia mandatų – septynis – gavo Socialdemokratų partija: Alvydas Vaicekauskas, Jūratė Zailskienė, Aleksas Banišauskas, Deivydas Dargužis, Angelė Mickienė, Henrikas Radvilavičius, Mindaugas Rukas.

Lietuvos valstiečiams ir žaliųjų sąjungai atstovaus Ramūnas Buikus, Rita Keturakienė, Egidijus Visockas, Jonas Vilionis.

Socialdemokratų darbo partijai Taryboje atstovaus trys politikai – Arūnas Vaidogas, Algimantas Šidlauskas ir Vytas Bujanauskas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ gavo tris mandatus: jie atiteko Loretai Jakinevičienei, Cezarui Pacevičiui ir Vaidotui Kupstui.

Su Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų sąrašu į Tarybą pateko Vytautas Jonelis ir Audrius Narvydas. Pirmajame posėdyje jie pareiškė, kad nepriklausys Tarybos daugumai ir liks mažumoje.

Du mandatai suteikti Lietuvos laisvės sąjungai (liberalai) – Algiui Marcinkevičiui ir Algirdui Kederiui.

Visuomeninio rinkimų komiteto „Už Prienų kraštą“ programines nuostatas mėgins įgyvendinti Dovilė Ručytė ir Rasa Ivanauskienė.

Po vieną mandatą atiteko Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovui Gintautui Bartuliui ir Darbo partijos atstovei Rimai Zablackienei.

Atleisti Savivaldybės administracijos vadovai, vicemere paskirta L.Jakinevičienė

Po iškilmingos priesaikos inauguruotas Prienų rajono savivaldybės meras A.Vaicekauskas, jam įteiktos mero regalijos. Prisimatavę kėdes, Tarybos nariai, vadovaudamiesi įstatymų nuostatomis, pirmajame posėdyje iš užimamų pareigų atleido Savivaldybės administracijos direktorių Egidijų Visocką ir Administracijos direktoriaus pavaduotoją Rimą Zablackienę. Laikinai eiti Administracijos direktoriaus pareigas patikėta Bendrojo skyriaus vedėjai Jūratei Mickevičienei.

Slapto balsavimo metu mero rinkimuose daugiausiai rinkėjų balsų po A.Vaicekausko gavusi Loreta Jakinevičienė išrinkta mero pavaduotoja. Už ją balsavo 19 Tarybos narių, penki pasisakė prieš, vienas susilaikė. Trečią kadenciją Taryboje dirbsianti L.Jakinevičienė visiems savo rinkėjams padėkojo už parodytą pasitikėjimą, pasižadėjo jai skirtas pareigas vykdyti atsakingai, vildamasi, kad ilgainiui jai sėkmingais darbais pasiseks patraukti į savo pusę ir už ją nebalsavusius politikus.

Kitas savivaldybės Tarybos posėdis vyks balandžio 29 dieną.

Gyvenimo“ informacija

Rubrikoje Savivalda. Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *